IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CGO poziva MVO i ministra Krivokapića: Javnost ima pravo da zna ko ima diplomatske i službene pasoše… (foto, video)

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) odbija pristup dokumentima koje Centar za građansko obrazovanje (CGO), shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, tražio. Tražena dokumentacija odnosi se na trenutno važeće i poništene diplomatske i službene pasoše, kao i one koji su izdati po diskrecionom odobrenju ministra, saopšteno je iz te NVO...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. VII 2022… 12: 28… CGO poziva MVO i ministra Krivokapića: Javnost ima pravo da zna ko ima diplomatske i službene pasoše… (foto, video)

“Nedavno je CGO analizirao podatke MVP-a i utvrdio da je veći broj lica, suprotno propisima, zadržao ove isprave. Novi zahtjev upućen je radi poređenja podataka, a da bi se vidjelo da li su, u međuvremenu, preduzete shodne mjere i poništene sve sporne isprave”, navodi se u saoštenju.

Kako su kazali iz CGO, dosadašnja praksa ukazuje na neujednačeno postupanje MVP-a po istim zahtjevima CGO-a. To nije dobar pristup, a posebno imajući u vidu da nije bilo izmjena propisa relevantnih za odlučivanje, što upućuje na namjeru neko u MVP želi da skrije ove podatke.

Čitaj još:   PODGORICA: SKANDAL- U Cineplexx stiže srpski film ''Opkoljeni'', koji slavi ČETNIKE (video)

“CGO poziva MVO i ministra Krivokapića da u duhu transparentnosti objave evidencije diplomatskih i službenih isprava, koje su po Zakonu o putnim ispravama dužni posjedovati, ali i redovno ažurirati– što, po svemu sudeći, do sada nije bio slučaj”, zaključuju u saopštenju…

BONUS VIDEO: Ranko Krivokapić, ministar vanjskih poslova – odgovor na pitanje o diplomatskim pasošima…

izvor Standard.me

VIC DANA: Nakon ručka završio u Hitnoj, pa zabrinuto nazvao ženu… (foto)

„Ženo, šta si sve danas stavila u ručak“??? NOVI SAD: Read more

VELIKI I POTPUNI PREOKRET: Vrijeme koje se očekuje do petka… (foto)

U utorak poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne Read more