IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UMRO GLUMAC BRANKO CVEJIĆ: Čuveni Bane Bumbar otišao i napusti nas u 75. godini… (foto, video)

Popularni srbijanski glumac Branko Cvejić preminuo je danas u 75. godini...

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 26. VII 2022… 21: 28… UMRO GLUMAC BRANKO CVEJIĆ: Čuveni Bane Bumbar otišao i napusti nas u 75. godini… (foto, video)

Danas je u Beogradu, poslije kraće bolesti u 75. godini preminuo Branko Cvejić, čuveni glumac. Ovu vest potvrdili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

“Danas je u Beogradu preminuo naš kolega, prijatelj, glumac Branko Cvejić, dugogodišnji član i bivši direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta. O datumu i vremenu komemoracije koja će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu naknadno ćemo vas obavestiti”, saopštili su iz JDP- a.

On je bio hitno hospitaliziran nakon što mu je pozlilo tokom probe u pozorištu, a iako je bio stabilno, bio je u veoma teškom stanju te je izgubio bitku za život.

Ostat će upamćen po ulozi Baneta Bumbara u seriji “Grlom u jagode” i kao Lister iz “Porodičnog blaga”. Mnogi ga se sjećaju i po ulogama u ostvarenjima “Bijela lađa”, “Sinđelići”, “Jagoda u supermarketu”, “Biće bolje” i drugim.

Čitaj još:   MILE DODIK NAJAVIO DA IDE U TURSKU: Razlog posjete Redžepu Erdoganu je ... (foto)

On je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Osim što je igrao bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002 do 2011. godine. Kao gost je igrao u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Po IMDB- u ostvario je preko 140 uloga na malim i velikim ekranima a ogromnu popularnost donela mu je uloga Baneta Bumbara u seriji “Grlom u jagode” Srđana Karanovića.

Bio je direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do kraja 2011.

Njegov otac bio je operski pjevač i profesor Muzičke škole “Stanković” Žarko Cvejić (1907-1994)…

BONUS VIDEO: PREMINUO GLUMAC BRANKO CVEJIĆ- Napustio nas je legendarni Bane Bumbar- IN MEMORIAM

izvor iBalkan.net/ Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more