IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lazarević, LJumić i Žugić, crnogorski državljanini UHAPŠENI u Milanu zbog pljački zlatara (FOTO)

U Italiji su uhapšena trojica crnogorskih državljana, koji se sumnjiče da su pljačkali zlatare u Milanu. Pretpostavlja se da su članovi ‘Pink pantera’

”Trojica crnogorskih državljana koje je policija uhapsila zbog pljački zlatara u centru Milana imaju 53, 43 i 40 godina. Oni se sumnjiče da pripadaju bandi ‘Pink Panteri’, međunarodnoj kriminalnoj bandi , poznatoj po brzini kojom ‘udaraju’: maksimalno 50, 60 sekundi, da izvedu pljačku, tehnikom ‘uništi i uzmi’. Odlikuju ih beskrupulozni metodi kojima planiraju pljačke i bjekstvo”, piše italijanski Corriere Della Sera.

Istražitelj Odjeljenja za borbu protiv pljačke milanskog mobilnog odreda, prepoznao ih je, vidjevši ih na biciklu u ulici u centru grada u Milanu: Aleksandar Lazarević (57) i Mirza LJumić (41) bili su počinioci teških razbojništava u zlatarama u centru grada počinjenih u periodu od 2019. do 2022. godine.

Pljačke za koje su trojica optužena su one od 12. januara u butiku ‘Crivelli’ u ulici ‘Via della Spiga’ , 19. oktobra 2019. u radnji sa satova ‘La Bottega del Tempo’ u ulici ‘Cesare Battisti’ i pokušaj pljačke 8. maja 2019. u zlatari ‘Schereiber gioielli’ u ulici ‘Borgospeso’ .

Čitaj još:   Od koronavirusa u zadnja 24 sata su 23 osobe a ukupni je 131 preminulo u Turskoj... (foto)

Njih dvojica su bili uhvaćeni ispred zgrade u koju su hteli da uđu, na ‘Korso Garibaldi’ u Milanu , gdje su živjeli neko vreme, nedaleko od takozvane mete ‘Kuadrilatero della Moda’.

Identifikovan je stan u kome su živjeli , a tu je pod lažnim imenom boravio i Milorad Žugić (53 godine), tražen na međunarodnom nivou i od crnogorskih vlasti za krivično djelo ‘ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva’ i kao primalac naloga za pritvor u zatvoru, potpisanog u Đenovi 2017. godine.

Policija je u stanu pronašla dva pištolja. Istrage se nastavljaju kako bi se utvrdila svaka odgovornost uhapšenih za druge pljačke u posljednjih pet godina.

izvor: standard.me

FILMSKA PLJAČKA u BIH: Pokušao kroz prozor provaliti u banku, policija ga… (foto)

Uskoro će inspektori Odjela kriminalističke policije početi sa uviđajem, a Read more