IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVI Bošnjački političar koji je ODUŠEVIO javnost kod SUSJEDA: “Čestitao Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta!” (foto, video)

Radončić tvrdi da izgradnom Pelješkog mosta “BiH” nije izgubila ništa…

NEUM: BiH, Zanimljivost, vijesti, četvrtak, 28. VII 2022… 00: 28… PRVI Bošnjački političar koji je ODUŠEVIO javnost kod SUSJEDA: “Čestitao Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta!” (foto, video)

Prvi bošnjački političar čestitao je Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta. Riječ je o Frahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH i bivšem ministru sigurnosti BiH, piše danas zagrebački “Index“, poput brojnih drugih hrvatskih medija. 

Kazao je kako na otvaranju Pelješkog mosta čestita i kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, ali i kao političar te ustvardio da “moramo u regiji početi navijati jedni za druge i radovati se strateškim infrastrukturnim uspjesima”. 

“ČESTITKE ZA PELJEŠKI MOST: Kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, čestitam na otvaranju Pelješkog mosta. Kao političar, također. Moramo u regiji početi da navijamo jedni za druge i radujemo se strateškim infrastrukturnim uspjesima.

Ovaj most je nastao i kao posljedica povijesnog sporazuma predsjednika Alije Izetbegovića i Franje Tuđmana. Izgleda su oni bili tolerantniji od nekih svojih današnjih sljedbenika koji, protiveći se izgradnji mosta ili dajući retroaktivne zavidne komentare, pokazuju ružno lice i anahroni princip “neka komšiji crkne krava”. Region u budućnost mora ići suprotnom logikom i iskrenim takmičenjem u dobrim stvarima”, poručio je Radončić.

Čitaj još:   Jelena odlučila da pokaže Dušku šta je izgubio: Čim se razvela, Karleuša se opet skinula... (foto, video)

Radončić tvrdi da izgradnom Pelješkog mosta “BiH” nije izgubila ništa…

“Izgradnjom mosta, Republika Hrvatska je jača, jači je, što treba javno reći u situaciji opće sigurnosne krize, i NATO savez zbog boljih prometnih veza, a, s druge strane, Bosna i Hercegovina ništa nije izgubila. Golemi kruzer koji je ušao u Neum, životno je demantirao profesionalne populiste, koji su izmišljali navodne pomorske blokade slobodnom pristupu našoj obali”, rekao je Radončić.

Istu poruku- da BiH i Neum ne gube ništa izgradnom Pelješkog mosta- objavio je sinoć i “Dnevni Avaz”, medij pod njegovom kontrolom, no brojne analize hercegovačkih a danas i hrvatskih medija pokazale su da će Neum itetako pretrpjeti ekonomske štete. 

“Šteta je da niko od državnih dužnosnika nije čestitao Hrvatskoj i EU, koja je dominantno finansirala izgradnju Pelješkog mosta. Valjala je, zbog neminovnosti normalizacije bošnjačko-hrvatskih odnosa, i čestitka još nekog bošnjačkog lidera na grandioznom pothvatu i uspjehu Republike Hrvatske s kojom nas spaja više od 1.000 kilometara zajedničke granice i mnogo povijesnih i budućih veza”, napisao je na kraju Radončić.

Čitaj još:   ZAŠTO BOSNOM LETE GOLE FOTKE PROFESORKE: Hoće da mi unište život...

BONOS VIDEO: Rimčeva Nevera, Pulićev bolid i veterani na motociklima prešli Pelješki most…

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more