IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVI Bošnjački političar koji je ODUŠEVIO javnost kod SUSJEDA: “Čestitao Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta!” (foto, video)

Radončić tvrdi da izgradnom Pelješkog mosta “BiH” nije izgubila ništa…

NEUM: BiH, Zanimljivost, vijesti, četvrtak, 28. VII 2022… 00: 28… PRVI Bošnjački političar koji je ODUŠEVIO javnost kod SUSJEDA: “Čestitao Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta!” (foto, video)

Prvi bošnjački političar čestitao je Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta. Riječ je o Frahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH i bivšem ministru sigurnosti BiH, piše danas zagrebački “Index“, poput brojnih drugih hrvatskih medija. 

Kazao je kako na otvaranju Pelješkog mosta čestita i kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, ali i kao političar te ustvardio da “moramo u regiji početi navijati jedni za druge i radovati se strateškim infrastrukturnim uspjesima”. 

“ČESTITKE ZA PELJEŠKI MOST: Kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, čestitam na otvaranju Pelješkog mosta. Kao političar, također. Moramo u regiji početi da navijamo jedni za druge i radujemo se strateškim infrastrukturnim uspjesima.

Ovaj most je nastao i kao posljedica povijesnog sporazuma predsjednika Alije Izetbegovića i Franje Tuđmana. Izgleda su oni bili tolerantniji od nekih svojih današnjih sljedbenika koji, protiveći se izgradnji mosta ili dajući retroaktivne zavidne komentare, pokazuju ružno lice i anahroni princip “neka komšiji crkne krava”. Region u budućnost mora ići suprotnom logikom i iskrenim takmičenjem u dobrim stvarima”, poručio je Radončić.

Čitaj još:   DADA UBIJENA NOVINARKA: Raskrinkala policijsku zavjeru devedesetih u Sandžaku?

Radončić tvrdi da izgradnom Pelješkog mosta “BiH” nije izgubila ništa…

“Izgradnjom mosta, Republika Hrvatska je jača, jači je, što treba javno reći u situaciji opće sigurnosne krize, i NATO savez zbog boljih prometnih veza, a, s druge strane, Bosna i Hercegovina ništa nije izgubila. Golemi kruzer koji je ušao u Neum, životno je demantirao profesionalne populiste, koji su izmišljali navodne pomorske blokade slobodnom pristupu našoj obali”, rekao je Radončić.

Istu poruku- da BiH i Neum ne gube ništa izgradnom Pelješkog mosta- objavio je sinoć i “Dnevni Avaz”, medij pod njegovom kontrolom, no brojne analize hercegovačkih a danas i hrvatskih medija pokazale su da će Neum itetako pretrpjeti ekonomske štete. 

“Šteta je da niko od državnih dužnosnika nije čestitao Hrvatskoj i EU, koja je dominantno finansirala izgradnju Pelješkog mosta. Valjala je, zbog neminovnosti normalizacije bošnjačko-hrvatskih odnosa, i čestitka još nekog bošnjačkog lidera na grandioznom pothvatu i uspjehu Republike Hrvatske s kojom nas spaja više od 1.000 kilometara zajedničke granice i mnogo povijesnih i budućih veza”, napisao je na kraju Radončić.

BONOS VIDEO: Rimčeva Nevera, Pulićev bolid i veterani na motociklima prešli Pelješki most…

Čitaj još:   PETROVIĆ: ''Jedna SEKVENCA, iz bilo kog filma Gorana Markovića VRIJEDI više od cjelokupne SRPSKE VLADE"

izvor (SB)

DRAGINJA Vuksanović- Stanković ministarki Marović: I VAS JE ODLAZEĆI PREMIJER ISKORISTIO…

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković poručila je ministarki evropskih poslova Read more

Dnevni horoskop za 19. avgust 2022. godine…

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more