IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Vrijeđanje odbornice Marković-JELENU NAZVAO MERIMOM- pretenzije za nacionalnom diskriminacijom…

Vrijeđanje Jelene Marković, odbornice Evropskog tima za Nikšić, od strane urednika Svetigore, izvjesnog Radosava Vojinovića, predstavlja gnusan čin najprizemnijeg ponašanja i izostanak elementarnih manira njegove ljudskosti, poručili su iz te koalcije. 

On je, kako navode iz koalcije Evropski tim za Nikšić, u emisiji emitovanoj na televiziji sa nacionalnom frekvencijom Jelenu nazvao Merimom, čime je, osim što je demonstrirao svoje nevaspitanje i pretenziju za nacionalnom diskriminacijom i pobrojavanje krvnih zrnaca, iskazao da se nacionalizam povampirio u Crnoj Gori u svom egzaltirajućem obliku. 

“Pretpostavljamo da je Vojinović imao za cilj da pokaže da drugi narodi i druge narodnosti su niža vrsta od one kojoj sam pripada. Jelenu nije uvrijedio, jer smo mi svi, bez obzira na ime i prezime, na prvom mjestu građani Crne Gore, koji je bezrezervno vole i poštuju. Ipak, i ovom se prilikom pred crnogorskom javnošću ogolili i pokazali pojedinci, kvazi urednici i kvazi novinari, koji imaju veoma opasne i podle namjere”, ističu u saopštenju. 

Čitaj još:   GRAD MARDIN- PLANIRAN ATENTAT NA ERDOGANA: Pronađena bomba u automobilu iz njegove pratnje... (foto, video)

Stoga, kako kažu, naglašavaju da su upravo Evropski tim za Nikšić i partije koje ga čine, “prvi odnosno prve koji/e stoje na braniku onog vrjednosnog sistema koji čini temelj društva u kojem smo svi, zvali se Jelena, Merima, Lazar ili Mustafa jednaki, te da odvažno i bespogovorno uvijek i svuda prkosimo povampirenim ideologijama koje nastoje da uruše naš multinacionalni i multivjerski sklad”. 

“Ovim putem izražavamo punu podršku odbornici Marković, kao i svim građanski orjentisanim pojedincima, koji se ovih dana, u 21. vijeku neumorno i hrabro bore za prava, za jednakost i za slobodu”, zaključuju u saopštenju.

izvor: analitika.me

VELIKI I Teški gubici ruskih agresora u Donjecku: Ukrajinci se hvale ključnom pošiljkom iz Turske… (foto, video)

Uktrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je zapadne zemlje da zabrane ulazak svim Read more