IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BUDUĆNOST BIH- je brat NBA zvijezde: Kenan Nurkić sa 14 je visok dva metra i nosi parike 51,5 uskoro prelazi u… (foto, video)

Kenan Nurkić polako gradi svoj košarkaški put poput svog starijeg brata, naše NBA zvijezde Jusufa Nurkića…

TUZLA: Regija, Sport, vijesti, nedelja, 31. VII 2022… 10: 38… BUDUĆNOST BIH- je brat NBA zvijezde: Kenan Nurkić sa 14 je visok dva metra i nosi parike 51,5 uskoro prelazi u… (foto. video)

Košarkaški stručnjaci predviđaju mu blistavu karijeru i da bi mogao nadmašiti svog starijeg brata.

I bosanska Zvijer predviđa Kenanu izbor među pet pikova na nekom od budućih draftova, a evo šta je o njemu rekao u jednom od intervjua prošle godine.

– Imam mlađeg brata kojem je 13 godina. Ogroman je i već nosi broj 49. Uvjeren sam da će biti Top 5 pikova na draftu. Vjerujem da će se košarka ponovo vratiti tim visokim igračima kada on bude dostupan na draftu- rekao je Nurkić.

Čitaj još:   PROGNOZA ZA TRI DANA: Kakvo nas vrijeme očekuje za naredni vikend... (foto)

Kako je za Faktor rekao njihov otac Hariz Nurkić uskoro bi Kenan trebao postati član tuzlanske Slobode.

– Mislim da je to trenutno najbolje za njegov dalji košarkaški razvoj. Kenan ima veliki talenat i pokazuje želju da bude vrhunski košarkaš. Ima i odlične fizičke predispozicije. Sa 14 godina visok je skoro dva metra i nosi obuću broj 51,5. Kada je Juka bio njegovih godina nosio je tene broj 48. Naravno, potrebno je dosta truda i rada i da se mnoge stvari poklope– kaže Hariz Nurkić.

izvor iBalkan.net