IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Kalezić: DRITANOVA STRATEGIJA sludjivanja javnosti slična je Vučićevoj i Trampovoj…

Pred Crnom Gorom je nova faza destrukcije i destabilizacje i na institucijama države, koje nisu jake, je da na to daju adekvatan odgovor. Medjutim, mnogo važnije je da na očitu destrukciju odgovore političke partije koje podržavaju Vladu Dritana Abazovića, rekao je za Gradsku RTV Danilo Kalezić, viši istraživač Istorijskog instituta Crne Gore.

“Crnogorsko društvo nedjeljama unazad svjedoči kampanji zbunjivanja i sluđivanja javnosti od strane premijera Dritana Abazovića, koji jedno priča, drugo radi, treće misli, pa građani ne znaju što nosi dan a što noć”, kazao je Kalezić.

Sagovornik Gradske RTV političku situaciju u Crnoj Gori upoređuje sa Trampovom u Americi.

“Abazović konstantno javnost zatrpava poluistinama ili potpunim neistinama sa ciljem da je zbuni kako ona ne bi mogla adekvatno da reaguje. Ta količina konstrukcija i spinova sluđuje javnost, kako bi se ona defokusirala sa onoga što je stvarna agenda trenutne Vlade, a to je potpisivanje tkz. Temeljnog ugovora sa Crkvom Srbije, kao i eventualno članstvo Crne Gore u inicijativi Otvoreni Balkan”, ocjenjuje Kalezić.

Vlada Dritana Abazovića sprovodi, kaže, menadžment destabilizacije po uzoru na Rusiju, kako bi Crnu Gori dovela u stanje institucionalne i političke konfuzije.

“Počnete sa nečim što je klasična institucionalna opstrukcija kakvoj je Crna Gora svjedočila ne samo trenutno, nego od 2019. godine. Ne treba zaboraviti ni period bojkota parlamenta naovamo. Dakle, sve su to primjeri institucionalne destrukcije, odnosno destabilizacije na bazi čega se kasnije izvrgava ona puno malignija agenda, a to je uvođenje zemlje u kompletni haos”, objašnjava Kalezić.

Čitaj još:   DPS: NEZAVIDAN POLOŽAJ ABAZOVIĆA, SJEDENJE NA DVIJE STOLICE OBIČNO SE ZAVRŠI PADOM SA OBJE

Dodaje da je to je dio medijske stretegije zbunjivanja javnosti.

“Kad god je javnost zbunjena, ona po pravilu izgubi interesovanje za neku važnu temu, što onda dovodi državu u stanje permanentne uzbune. Kao što vidimo, crnogorsko društvo čeka, iščekuje se pričom o tom famoznom datumu potpisivanja ugovora sa Crkvom Srbije, iako bi odgovorna vlast, odgovorna Vlada  u tom smislu morala biti veoma transparentna. Ne sumnjam da je datum potpisivanja već dogovoren, ali to se od javnosti krije iz poznatih razloga”, ističe Kalezić.

Kaže da je riječ o lošoj namjeri, sa ciljem da se zemlja konstantno drži u stanju paralize, u stanju polu ili potpunog vanrednog stanja.

“Crna Gora je nekoliko puta već bila na ivici slične krize, poslednji put se to dogodilo petog septembra na Belvederu. Nije isključeno da se Belveder ponovi, jer su to interesi kako Rusije, Srbije, tako i njihove agenture u Crnoj Gori”, zaključuje Kalezić.

Čitaj još:   AKCIJA TURSKIH OBAVJEŠTAJACA: Četiri Rusa uhapšena u zbog “politički i vojne špijunaže”... (foto i video)

izvor: gradskiportal.me

BORIS Mugoša: Ostavka DRITANA bila bi odgovoran potez; JESU LI TE FOTELJE TOLIKO VRIJEDNE, ZAPALILE SE…

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša, u susret sjutrašnjoj sjednici Skupštine na Read more

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: Zapalio bi Dritane Crnu Goru da ti može biti, još malo do 19. AVGUSTA…

Poslanica SDP- a Draginja Vuksanović-Stanković reagovala je povodom saopštenja Ministarstva Read more

ANDREJ Nedović: DRITAN Abazović majstor za uništenje države…

Znajući da su premijerski dani odbrojani, Dritan Abazović nastavlja sa Read more

DRITAN Abazović: Saopštiću neke veoma zanimljive stvari u petak… (foto, video)

DRITAN Abazović je u Beranama, nakon posjete Opštoj bolnici, kazao Read more