IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednica Kosova Osmani: Vučićev pokušaj da destabilizuje Kosovo metodama Putina će propasti… (foto, video)

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani, istakla je kako kosovska policija i sve državne sigurnosne institucije rade da bi osigurale vladavinu prava i omogućile slobodu kretanja…

PRIŠTINA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 1. VIII 2022… 11: 38… Predsjednica Kosova Osmani: Vučićev pokušaj da destabilizuje Kosovo metodama Putina će propasti… (foto, video)

Vjosa Osmani, komentarisala je na Facebooku tenzije sa Srbijom nakon što je vlada donijela odluku da se uklone srbijanske registarske oznake na automobilima.

“Mjera reciprociteta nije usmjerena protiv bilo koga, već je u korist građana bez obzira na njihovu pripadnost. Stoga, pozivam srbijanske državljane u Republici Kosovo da ne padnu pod uticaj beogradske propagande“, kazala je predsjednica Kosova.

Čitaj još:   UŽAS: Ubijeno 8 ljudi, među njima 6 djece, imali su izmđu 1 i 13 godina... (foto, video)

Istakla je kako kosovska policija i sve državne sigurnosne institucije rade da bi osigurale vladavinu prava i omogućile slobodu kretanja.

“Koordiniramo i radimo neumorno sa našim međunarodnim partnerima. Vučićev pokušaj da destabilizuje Kosovo služeći se metodama njegovog mentora Putina će propasti”, poručila je Osmani.

izvor Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more