IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRUKA, SRAMOTA I KRIMINAL: Pripadnik Oružanih snaga BiH nosio uniformu dok je prebacivao drogu…

Pripadnik Oružanih snaga BiH Marko Vuković (27) iz Pala i Saša T. (28) iz Foče uhapšeni su u utorak uveče u policijskoj akciji „Vojnik“ na području Foče, a od njih je oduzeta veća količina marihuane, saznaje Srpskainfo.

Oni su uhapšeni nakon što su automobilom „pasat“ pokušali prokrijumčariti oko 27 kilograma marihuane.

Izvor Srpskainfo pojasnio je da je u trenutku hapšenja Vuković bio obučen u uniformu Oružanih snaga BiH.

– Najvjerovatnije da je mislio da će na taj način moći izbjeći policijske kontrole, ukoliko ga zaustave dok drogu prenosi na područje Pala. Međutim, policija je imala informacije šta planira ovaj vojnik, po kojem je akcija i dobila ime – istakao je naš izvor.

Kuriri

Prema njegovim riječima, uhapšeni dvojac je više imao uloge kurira u distribuciji narkotika.

– Vojnik Vuković je uhapšen nakon što je pakete s drogom utovario u svoj automobil i planirao da krene prema Palama. On je odmah presretnut i uhapšen – ističe sagovornik Srpskainfo.

Dalje pojašnjava kako se ovdje radi o ustaljenom procesu prebacivanja droge iz Crne Gore na područje BiH.

– Saša T. i kriminalna grupa kojoj on pripada su ilegalnim putevima drogu iz Crne Gore prebacili u BiH. Tada na scenu stupa ekipa iz Pala, koja je poslala Vukovića u Foču da preuzme marihuanu i da je doveze vođama njegove grupe – pojasnio je sagovornik Srpskainfo.

Krupnije face

Prema njegovim riječima, ta droga bi na području Pala bila prepakovana u manje pakete i zatim dalje preprodavana.

Čitaj još:   PUCNJAVA U CENTRU NOVOG PAZARA!!!

– Tokom istrage i radom na teranu inspektori Policijske uprave Foče i Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske su došli do informacija da će pomenuta količina marihuane stići u BiH i taj transport je presječen. Međutim, tu se istraga u ovom slučaju ne zaustavlja i tek sad kreće još veći posao – kaže naš izvor.

Dodaje da će sada inspektori pokušati doći do „krupnijih faca“ za koje su radili uhapšenih.

– Prema sadašnjim informacijama, oni su najvjerovatnije bili kuriri koji su samo prenosili drogu s jedne tačke na drugu. Inspektori će u narednom periodu pokušati doći do informacija za koga su oni radili – rekao je sagovornik Srpskainfo.

Pretres

Portparol Policijske uprave Foča, Marijana Elez, potvrdila je da su u akciji „Vojnik“ uhapsili dvije osobe i oduzeli drogu.

– U mjestu Miljevina kod Foče u utorak je zaustavljeno i kontrolisano vozilo „pasat“ kojim je upravljao V.M. Vozilo je zaustavljeno zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ – rekla je Elezova.

Dodala je da je, uz prethodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči, pretreseno pomenuto vozilo kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma marihuane.

Osim toga, obavljen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području opštine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad uhapšenim vrši kriminilastička obrada.

Čitaj još:   POČELO NEVRIJEME: Crni oblaci se preselili u centar grada, pljuskovi u svim dijelovima... (foto i video)

– Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih osoba biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga” – istakla je Elezova.

Oni će, nakon kriminalističke obrade u policiji, biti predati u nadležnost Tužilaštva.

izvor: SB

KAD LAŽOVI IZJAVLJUJU SAUČEŠĆE… (foto)

Prljavo je i pokvareno kad se tragičan događaj na Cetinju Read more