IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: KAPITULACIJA CRNE GORE I POSLEDNJI DANI!

“Da se ne lažemo, Crna Gora će od danas sve sa Crnogorcima i svim građanima Crne Gore u duboku ilegalu, a na vlast dolaze-sad i zvanično, kapitulacijskim Abazovićevim potpisom- srbijanske okupacione sektaške gruoe sve sa Crkvom Srbije i Vučićevim kerberima na čelu“

Hinjski, kukavički, u lažima, mimo svijeta, kad sotone kolo vode-eto tako je potpisan Temeljni ugovor države Crne Gore sa Crkvom Srbije, a što je zapravo ufemizam za kapitulaciju i izdaju.

Dritan Abazović je Rahman Morina i Nemanja Kusturica u jednoj osobi

I da se razumijemo, najveći krivac za ovo parareligijsko zlo koje je zadesilo Crnu Goru je Dritan Abazović, beskrupulozni mali čovjek-u svakom pogledu, koji je pristao da uradi ono čega se čak i nesretni neočetnik Zdravko Krivokapić gnušao i od čega je zazirao-a to je izručenje crnogroske državnosti, duhovnosti, povijesti, materijalnog vlasništva, nematrijalnog dobra i sjećanja na tacni državi Srbiji posredno preko Crkve Srbije.

I kao što se onomad Joanikije helikopterski spustio na Cetinje, nelagalno, bez podrške, hinjski i kukavički, tako je i danas njegov šef Porfirije Perić identičnim nalinom došao nenajavljeno avionom MUP- a Srbije, pa je u tajnosti, kako to okupatoru dolikuje potpisao sa Dritanom Abazovićem konkvistadorski ugovor…

MUP Srbije i njihov avion predstavljaju samo simbolični način na koji će Crna Gora biti pokorena, a to pokoravanje se nastavlja-samo sad i zvanično. Jer su pripadnici MUP-a te i takve Srbije, možda nelegalno bili na Cetinju, ali će nakon potpisivanja TU biti legalni i prisutni od danas diljem Crne Gore, na posjedima kako kazaše Crkve Srbije.

Prisjetite se kako Abazović laže, kako juče reče da danas nema potpisivanja TU. Ali zato Crkva Srbije ne mora lagati, može otvoriti kakvo pričesno vino i početi slaviti svoju (novu) pobjedu i ozvaničenu okupaciju, kakvu joj nije mogao dati ni Zdravko Krivokapić, ni Amfilohije Radović.

Jer, Dirtan je čovjek po mjeri Beograda, čovjek od Vučićevog Beograda, sve sa poslovima privatnim oko Tirane i Beograda. Pogrešan čovjek na tragično pogrešnom mjestu za državu Crnu Goru, čovjek koji je sa svojim interesnom organizacijom URA zaludio, obmanuo i prevario ljude, i svjesno ih doveo u sužanjski položaj.

Čitaj još:   DRAGAN BURSAĆ: Spomenik Amfilohiju, sraman spomenik zlu srpskog sveta! (foto, video)

Da se ne lažemo, Crna Gora će od danas u Crnoj Gori sve sa Crnogorcima i svim građanima Crne Gore u opoziciju i ilegalu, a na vlast dolaze- sad i zvanično, kapitulacijskim Abazovićevim potpisom- srbijanske okupacione sektaške trupe na čelu sa Crkvom Srbije i Vučićevim kereberima.

Najbolje u dvije rečenice na Tviteru Driatana Abazovića opisa Šeki Radončić, koji reče:

“Prle Helikopter i Borat Abazović izvršili još jedan desant na Crnu Goru. Čime je Dritan pokazao da nije Rahman Morina, Sejdo Bajramović ili Nemanja Kusturica, već sve troje na kvadrat.“

I upravo tako. Srbija je čekala i dočekala svog Sejdu, Nemanju i Rahmana u jednoj kuštravoj verziji za 21. vijek.

Kapitualcija ad acta, a šta ćemo sa građanima?

Na koncu najbjednije zvuči Abazovićeva rečenica, nakon u tajnosti potpisane veleizdaje i kapitualcije:

“Jedno važno pitanje stavljeno ad acta. Nastavljamo dalje, fokus na boljem životnom standardu građana”.

Ovako se oglašavao samo Ljotić i ekipa u Beogradu 1941. Ali najjadnije je što je URA, ta interesna organizacija svojim radom, za državu Srbiju– napravila pako od života građanima Crne Gore, koji će sad morati umjesto EU, da pogledaju o Otvoreni Balkan, u mučki srpski projekat, kojim se režu krila baš Crnoj Gori.

Kao reče pisac Milorad Popović o potpisivanju Temeljnog ugovora, da je isti akt sramne kapitulacije kakav nije poznat u istoriji moderne crnogorske politike. I sa tim će se Crna Gora morati nositi ili nešto poduzeti.

Nije sve do Dritana!

Ali, za kraj, nije sve do Dritana Abazovića. Zapravo, uopšte nije do njega, jer je on, ne zaboravite UPRAVO radio svoj posao i postvaljen je tu gdje jeste da napravi ovo. To što je radio svoj posao-za drugu državu, i što Crna Gora nije reagovala, pa do Crne Gore je!

Čitaj još:   DRITANU PRIJETE KRIMINALNI KLANOVI ???

Šta je sa građanima Crne Gore, šta je sa državotvornim partijama, šta je sa “zdravim tkivom“? Sunce, vrućine, fjaka…ili im je sve potaman?

Pa nekako jadno djeluje saopštenje DPS-a u kojem se kaže da će izglasti nepovjerenje ovoj vladi i da će suspendovati Temeljni ugovor. URA je jedva dočeka i na volej ih poklopila jednostavnim objašnjenjem da nemaju dovoljno ruku za tako li što. I to je to.

Pade Crna Gora ničice, čutke, avionski.

Za one iz regiona, koji me pitaju, a šta je to Temeljni ugovor, jednostavno pojašnjenje-Crkvi Srbije, koja je na tlu Crne Gore pod imenom SPC nastala ukazom Krađorevića tek 1919, daje se imovina crnogorskih vjerskih objekata od prije 1918. ( i ne samo njih) u trajno vlasništvo. Pa kome je ovo normalno i ko voli, nek’ izvoli.

Na sramotu svih!

Piše: Dragan Bursać, kolumnista CdM- a

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more