IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRI I PRŽI PO CRNOJ GORI: Porfirijev vazdušni desant na CRNU GORU, Vučić ili Vulin ko je izvukao avion iz hangara… (foto, video)

Porfirije Perić, patrijarh SPC je vazduhom odjezdio u glavni grad Crne Gore, stigao avionom države Srbije, (letilicu koristi MUP) potpisao Temeljni ugovor SPC sa Crnom Gorom, stavio penkalo u mantiju i odmah se vratio u Beograd…

PODGORICA- BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 4. VIII 2022… 08: 28… VRI I PRŽI PO CRNOJ GORI: Porfirijev vazdušni desant na CRNU GORU, Vučić ili Vulin ko je izvukao avion iz hangara… (foto, video)

Piše: SLOBODAN DUKIĆ (Antena M)

Ako su “pobožne” Večernje novosti tačno javile da je pravoslavni žrec doleteo u Podgoricu avionom srpskog ministarstva policije hoće li SPC da plati taj let ili to ide na grbaču građana.

Tek dan pošto su pravoslavni Srbi ugledali Svetog Iliju, gromovnika kako čezama jezdi nebom, Porfirije Perić, patrijarh SPC je vazduhom odjezdio u glavni grad Crne Gore.

Tamo je stigao avionom države Srbije, (letilicu koristi MUP) potpisao Temeljni ugovor SPC sa Crnom Gorom, stavio penkalo u mantiju i odmah se vratio u Beograd. “Hvala Bogu” što stoji iza ovog ugovora korisnog za Crkvu i državu Crnu Goru, komentarisao je potpisivanje.

Na šta će sve ovo naići, tek ćemo da vidimo. Dritan Abazović, podgorički premijer je, na opomenu predsednika Đukanovića da će ga oboriti u parlamentu ako stavi potpis na taj ugovor, poručio da će to učiniti. I parafirao papir.

Crna Gora, nekadašnje “drugo oko” srpskoj glavi već poodavno “raspolućena država”. Građani opredeljeni kao Crnogorci kažu da njihovi sugradjani Srbi, pomoć beogradske vlasti i Srpske crkve rade na demontaži njihove države i njeno potčinjavanje Srbiji.

Čitaj još:   TRAGEDIJA NA KOSOVU! Dvoje djece se utopilo...

Značajnu ulogu u tome vide u sveštenstvu koje je u Crnoj Gori pod jurisdikcijom Mitropolije Crnogorsko primorske, kojom se komanduje iz beogradske patrijaršije. Crnogorski Srbi, opet, bez ostatka podržavaju SPC, negiraju pravo Crnogorcima da imaju svoju crkvu.

Svoju jačinu pokazali su, nedavno, kroz verske procesije– litije. Taj verskonacionalistički talas uzdrmao je malu balkansku državu. Stvoren je jaz i posejana varnica potencijalnog sukoba. Nema sumnje da će paraf Porfirija i Abazovića izazvati nove tenzije medju sukobljenim stranama i u parlamentu.

Ali, za građane Srbije, nas “bezbožnike”, poreske obveznike značajno je i pitanje ko je bio “pilot” u državnom avionu? Vučić ili Vulin? Ko je od njih dvojice izvezao državni avion iz hangara? Napunio ga kerozinom i dao dozvolu za let.

BONUS VIDEO: INFOPLUS #CG POTPISALA TEMELJNI UGOVOR SA SPC #DPS RUŠI ABAZOVIĆA

Ko je potpisao putni nalog Porfiriju? Koliko je taj let tur- retur koštao građane. Sumnjam da će beogradski autokrata i njegov potčinjeni ministar dati objašnjenje za ovo. Ovdašnja vlada šakom i kapom časti srpsku crkvu parama iz budžeta.

Pa mogao je Porfirije da zemi neku “mečku” sto stoji ispred Patrijaršije u Beogradu. Da otpozdravi špaliru građana Srbije koji bi ga pozdravili. Da na njega, bacaju smilje i bosilje litijaši u Crnoj Gori. Ovako, sve izgleda kao njegov vazdušni desant na Crnu Goru.

Nego džaba nama nevernima što gunđamo za ovu otimačinu novca iz našeg džepa. Ja ne bih od svojih para Porfiriju dao ni za padobran, a ne besplatni avion. Ali biće što biti mora u državi čija vlast se poštapa podrškom SPC čija je poruka da je “svaka vlast od Boga”.

Čitaj još:   TUGA U BARU: Podlegla povredama 18- godišnja djevojka, povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći kod "Utjehe"... (foto)

Tek sad će teško doći i do popuštanja između Srbije i Crne Gore. Porfirijevo vazdušno iskrcavanje u Podgoricu produbilo je distancu između desanta i detanta.

BONUS VIDEO: Porfirije primio je danas ministra Aleksandra Vulina..

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more