IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RADO VIĐEN GOST SRPSKIH MEDIJA PONOVO NAPADA: VLADISLAV Dajković na Pinku omalovažavao i VRIJEĐAO MITROPOLITA CPC… (video)

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković, rado viđen gost srpskih medija pod kontrolom vlasti Aleksandra Vučića, nastavio je kampanju omalovažavanja svega crnogorskog, nazivajući državu “Kolumbijom na Balkanu, odakle proističe svo zlo”.

On je u jutarnjem programu na TV Pink komentarisao aktuelna dešavanja u Crnoj Gori, sa fokusom na potpisivanje ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Voditeljka Jovana Jeremić je u jednom trenutku rekla da se “dešava i to da se javlja raspop Miraš Dedeić koji je “opalio” po Dritanu i napada sporazum sa SPC”, što je Dajković iskoristio da iznese salvu uvreda na račun mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve (CPC).

Osim što ga je optužio da je 80-ih godina krao u manastiru Ostrog, pobjegao iz Crne Gore u Italiju i tamo otvorio bordel, sa širokim osmijehom je “nagradio” incident koji se 2010. godine dogodio na Cetinju kada je na mitropolita CPC pala tenda prilikom nalanja badnjak na Cetinju.

“Meni nije jasno da on išta može da napada. On je jedan cirkusant kojem je svojevremeno pala tenda na glavu dok je bacao kletvu na blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Postoji snimak”, saopštio je ushićeno Dajković, što je izazvalo smijeh kod Jeremićeve koja je počela da se smije, uz konstataciju: “To je božji znak”.

Čitaj još:   Tokom protesta protiv vlasti blokiran ulaz u RTS...

Kako mu nije bilo dovoljno da samo govori o događaju koji je mogao da ugrozi živote ljudi, Dajković je zatražio od režije da nađe i pusti taj snimak i to na “repeat”.

Jeremić je sa zadovoljstvom ispunila njegovu želju i proslijedila video sadržaj režiji, usput iznoseći mišljenje da CPC nema vjernike i da se Mihailo ponaša kao da “predvodi cijelo Cetinje”.

Režija je nekoliko puta prikazala događaj sa Cetinja 2010. godine, na šta je Dajković kazao da ga treba još jednom pustiti.

“Samo je odjednom pala tenda sa nebesa, ako to nekome nije bilo jasno ne znam šta jeste”, konstatovao je on.

Jedan od gostiju Dejan Vukelić kazao je da mu je snimak vrlo zabavan i da će ga iznova puštati.

Dajković nije preskočio i da ponovi davno konstruisanu tvrdnju da je kriminal na ovim prostorima krenuo iz Crne Gore, odnosno da se tu “nalazi glava”.

“Crna Gora je Kolumbija na Balkanu, odakle proističe svo zlo. I onog trenutka kada je Srbija počela da uvodi zabranu ulaska desetinama kriminalaca iz Crne Gore u Beograd, tada su ovdje prestale mafijaške organizacije”, konstatovao je Dajković.

Čitaj još:   HOROR u Herceg Novom: Na deponiji našli djelove tijela, prethodno u jednom stanu pronađena dva leša... (foto)

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more