IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Mitropolit MIHAILO o postavljanju crnogorskih zastava: Akt DOSTOJANSTVA i nenasilne aktivnosti…

Crnogorska pravoslavna crkva, u skladu sa svojom misijom i poslanjem, pozdravlja i podržava aktivnosti građana i omladine Cetinja u isticanju crnogorske državne zastave na ogradi Cetinjskog manastira- kazao je mitropolit CPC Mihailo

Ovaj čin, kako je istakao, predstavlja akt građanskog i nacionalnog dostojanstva i nenasilne aktivnosti, kojim se na častan i dostojan način upućuje poruka javnosti o istorijskoj pripadnosti ove svetinje nezavisnoj Crnoj Gori, crnogorskom narodu i Crnogorskoj prravoslavnoj crkvi.

“Crnogorska pravoslavna crkva će uvijek biti na strani istine, kao neopovrgnutog znanja, koje svjedoči o istorijskoj pripadnosti svetinja u Crnoj Gori, Crnogorcima i crnogorskoj crkvi. Podržavamo svaki miroljubivi i dostojanstveni čin potvrđivanja vlastitog, nacionalnog, državnog, vjerskog i crkvenog identiteta našega naroda”, istakao je Mihailo.

Ocjenjuju, prema njegovim riječima, neprihvatljivim svaki akt verbalnog i eventualnog fizičkog nasilja koji se vrši prema patriotskim građanima Crne Gore, koji se nalaze u stavu odbrane crnogorskih svetinja i pune istine o njima.

Čitaj još:   MUNJEVITA AKCIJA SARAJEVSKE POLICIJE: Za pet minuta uhvatili pljačkaša benzinske pumpe... (foto)

“Moralno i duhovno osuđujemo i pokušaje napade na novinare i javne poslenike, koji se nalaze u stavu čuvara istine ne samo o našim svetinjama u prošlosti i sadašnjosti, nego i u poziciji afirmatora istinskih spoznaja o crnogorskim svetinjama i vrijednostima”, zaključio je Mihailo.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more