IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Građani CRNE GORE: ZASTAVE ĆE BITI UKLONJENE kada se sa crkve Sv. Nikole u Kotoru SKLONI TROBOJKA sa četiri ocila…

Zastave sa ograde Cetinjskog manastira biće sklonjene onog momenta kada se sa crkve Sv. Nikole u Kotoru skloni trobojka sa četiri ocila ili ako se omogući da se sa zvonika Manastira istakne crnogorska zastava istih dimenzija– kazali su za Radio Cetinje građani koji su pokrenuli protest, nakon što je monahinja SPC skinula, smotala i bacila državnu zastavu u prošlu subotu...

Radio Cetinje saznaje da je na organizatore protesta vršen pritisak iz određenih političkih krugova, koje nijesu željeli da imenuju, ali su oni odlučno odbili da sklone zastave sve dok se ne ispune navedeni zahtjevi.

Protest i performans sa crnogorskim zastavama traje od subote, a kulminirao je video projekcijom zastave na apsidu crkve Bogorodice u neđelju veče.

Čitaj još:   Sjećateli se,"mlade Elde" iz Bosne: Pobjegla sa venčanja, sad priča ima novi EPILOG...

Zastave su postavljene i na ogradu Vlaške crkve u centru grada, a u Bajicama je na hramu Sv. Jovana takođe istaknuta državna zastava Crne Gore.

Čitavo vrijeme na platou ispred Cetinjskog manastira je prisutna policija. Iz policijskih izvora je saopšteno da tokom trajanja protesta nije došlo do remećenja javnog reda i mira.

izvor: standard.me

Građani Crne Gore mogu u Srbiju samo pod JEDNIM uslovom… (foto)

Ambasador Crne Gore u Beogradu prema negovim rečima, transport robe i Read more

VELIKO HVALA: Svjetska muzička zvijezda Sting doputovao u Sarajevo… (foto, video)

Sve je spremno za spektakl u Zetri... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Read more