IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA ZA ONE KOJI SU JE VOLJELI- UMRA je Olivija Njutn- Džon: Otišla je mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji… (foto, video)

Kasnih 70- ih i ranih 80- ih Olivija Njutn- Džon je bila jedna od najprepoznatljivijih svjetskih ličnosti. Ukrala je srca u blokbasteru „Grease“(Brilijantin) iz 1978. i dominirala na top listama sa pjesmama poput hita iz 1981. „Phisical“, koji je bio singl broj jedan te decenije, prema Bilbordu…

LOS ANGELES: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti… utorak, 9. VIII. 00: 55… TUGA ZA ONE KOJI SU JE VOLJELI- UMRA je Olivija Njutn- Džon: Otišla je mirno na svom ranču u južnoj Kaliforniji… (foto, video)

Olivija Njuton- Džon, britansko- australijska glumica i pjevačica, koja se proslavila pop- hitovima i ulogom u filmu „Briljantin“, preminula je u 73. godini nakon što se više puta lečila od kancera, saopštio je njen suprug Džon Isterling.

On je naveo na njenoj zvaničnoj Fejsbuk stranici da je Olivija „jutros preminula mirno na ranču u Južnoj Kaliforniji, okružena porodicom i prijateljima“.

„Molimo sve da poštuju privatnost porodice u ovom teškom trenutku. Olivija je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, deleći svoj put s rakom dojke. Njeno isceljujuće nadahnuće i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom se nastavlja sa fondom Olivija Njuton-Džon fondacijom koja je posvećena istraživanju u domenu biljne medicine i kancera.“

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Nije vic, uopšte... (foto)

Ona je zaslužna za prodaju više od 100 miliona ploča tokom pet decenija karijere.

Međutim, poslednjih godina, Njutn- Džon je postala najpoznatija kao zagovornik obolelih od raka dojke, budući da je i sama bila od svoje prve dijagnoze 1992. godine.

„Mislim, znate, ono što mislite stvara vašu stvarnost. Dakle, to je odluka. Morate da donesete tu odluku“, rekla je ona u emisiji „Tudej“ u martu 2019. „Možete biti žrtva, ili možete biti pobednik i uživati u životu.”

BONUS VIDEO: Olivia Newton- John dead at 73: Star is honored by John Travolta

Izvor iBalkan.net / agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more