IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NENAD Čnak i LSV traže da se UKINE Zakon o rehabilitaciji…

Srbija je u Evropi već izašla na loš glas zbog društvene rehablitacije ratnih zločinaca iz 1990-ih godine, u prvom redu Ratka Mladića. Dodamo li tome i kvislinge i zlikovce iz Drugog svjetskog rata, očito je namjera da se čitavo naše društvo identfikuje sa zlom i da se i na taj način izbrišu antifašističke tekovine i dopinos Srbije i Jugoslavije pobjedi nad fašizmom

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) osudila je danas odluku suda u Valjevu kojom je rehabilitovan jedan od četničkih komandanata iz Drugog svjetskog rata Nikola Kalabić i ocijenila da je njegovom rehabilitacijom “rehabilitovana kolaboracija sa fašizmom i izdaja zemlje”.

„Kalabić i njegova formacija Gorska garda su počinili neke od najsvirepijih zločina na teritoriji okupirane Srbije, i to nad nedužnim i civilnim, seljačkim stanovništvom. Kalabićev krvav trag, koji je naprednjačko pravosudje rehabilitovalo, ostao je upamćen u selima Kopljare i Drugovac“, navela je LSV u saopštenju.

LSV je pozvala Skupštinu Srbije da izmijeni ili još bolje ukine sraman Zakon o rehabilitaciji prema kome su već rehabilitovane desetine, kako je navedeno, ratnih zločinaca i fašističkih kolaboracionista.

Čitaj još:   NENAD Čanak: Veljović je uhapšen jer je prijetnja i zna previše... (foto i video)

“Srbija je u Evropi već izašla na loš glas zbog društvene rehablitacije ratnih zločinaca iz 1990- ih godine, u prvom redu Ratka Mladića. Dodamo li tome i kvislinge i zlikovce iz Drugog svjetskog rata, očito je namjera da se čitavo naše društvo identfikuje sa zlom i da se i na taj način izbrišu antifašističke tekovine i dopinos Srbije i Jugoslavije pobjedi nad fašizmom”, piše u saopštenju.

izvor: aktuelno.me

NENAD Čanak: SPC je SEKTA, a CPC je VJERSKA ZAJEDNICA…(video)

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kazao je, gostujući na Read more