IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE PROMJENA VREMENA: Ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusa…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 11. VIII. 12: 05… STIŽE PROMJENA VREMENA: Ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena Celzijusa, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

četvrtak, 11.08.2022
Uz povoljnije biometeorološke prilike, mirniji san, svježije jutro i ugodne temperature tokom dana, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Na jugu zemlje obezbjediti adekvatnu zaštitu od štetnog UV zračenja.

petak, 12.08.2022
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna zbog povećane naoblake i povremenih pljuskova koji će remetiti ugođaj i uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Kod osjetljivih osoba i meteoropata moguće su manje poteškoće usljed umora, dekoncentracije i glavobolje.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 27 stepeni.

Čitaj još:   STIŽE PROMJENA VREMENA: Danas će biti oblačno uz kišu i snijeg... (foto)

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne, u istočnim i sjeveroistočnim područjima Hercegovine. U večernjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj, sjevernoj i sjeverozapadnoj Bosni. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u nedelju. U jutarnjim satima kiša se očekuje ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i večernjim satima padavine u cijeloj zemlje, koje lokalno mogu biti i intenzivnije. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima u Bosni i u nedjelju. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina i smanjenje naoblake. U Hercegovini jutro pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

Čitaj još:   TEHERAN: Šta Iranci misle o sukobu sa Amerikom...

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more