Zanimljivosti

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Danas nestabilno, pljuskovi i grmljavina… (foto)

U Sarajevu danas umjereno do pretežno oblačno, u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 12. VIII. 09: 05… Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend: Danas nestabilno, pljuskovi i grmljavina… (foto)

Poslije podne kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u istočnim, jugoistočnim područjima Bosne i u većem dijelu Hercegovine.

Jutros je pretežno oblačno u većem dijelu Bosne i Hercegovine, lokalno je registrovan pljusak na istoku Hercegovine i jugozapadu Bosne, naveli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ)…

Temperature zraka izmjerene u osam sati bile su: Sokolac 11, Bugojno, Drvar, Ivan-sedlo, Jajce i Srebrenica 12, Prijedor i Sanski Most 13, Banja Luka, Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zvornik 14, Doboj i Zenica 15, Livno 16i Bijeljina i Gradačac 17, Grude i Trebinje 20 i Mostar 24 stepena Celzijusa.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Prije podne lokalno sa pljuskom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 31 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

petak, 12.08.2022.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna zbog povećane naoblake i povremenih pljuskova koji će remetiti ugođaj i uzrokovati lošije raspoloženje kod većine ljudi. Kod osjetljivih osoba i meteoropata moguće su manje poteškoće usljed umora, dekoncentracije i glavobolje.

U subotu se očekuje nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a dnevna od 22 do 28 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u nedjelju, kada će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepena.

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33 stepena.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

21 minuta ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

42 minute ago

STJEPAN Stipe Mesić: Srbija je mala država na Balkanu, i dalje ima ljudi koji ciljaju na srpsku ekspanziju… (foto, video)

Za sve one koji misle da Srbija može da postane velika država, kažem da je…

1 sat ago

Dnevni horoskop za 30. april 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovnu prija…

2 sata ago

RAZA SE NAŠLA NA METI DŽEPAROŠA: VIKALE SMO USRED BAŠČARŠIJE… (foto)

Spisateljica i influenserica Razija Čolaković bila je meta džeparoša dok je pozirala za fotografije na…

5 sati ago

ŠOKANTNA IZJAVA MILORADA DODIKA: “RS JE SPREMNA ISPLATITI FBIH  2 MILIJARDE I DATI POTOČARE DA SE RAZIĐEMO”… (foto, video)

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da se politički procesi ne mogu modelirati…

5 sati ago

This website uses cookies.