IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kabinet predsjednika CRNE GORE: Božović se predstavlja kao ambasador, tražićemo zabranu ulaska u zemlju…

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore saopštila je da je na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

U saopštenju se navodi da se Božović predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

“Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima 2 djece, a 6 povrijeđeno. Pismo je upućeno sa zvanične e- mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Podsjetili su da je Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

“Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ, ulog je država, mladi da odbrane...

Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića…

Napominjemo da je pismo iste sadržine drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e- mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju kabineta Predsjednika Crne Gore

izvor: kolektiv.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more