IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Održan proruski skup, govornik nosio simbol agresora… (foto, video)

U gradu pod Trebjesom održano okupljanje u organizaciji “Svete Srbije”…

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 17. VIII, 00: 35… NIKŠIĆ: Održan proruski skup, govornik nosio simbol agresora… (foto, video)

Nikšiću je u petak održan još jedan proruski skup. Kako je naglašeno nakon događaja, u pitanju je bila tribina “posvećena crnogorsko-ruskom prijateljstvu”, koju je oganizovalo Pravoslavno sportsko društvo “Sveta Srbija”.

Ne bi to bilo naročito neobično, s obzirom na to da je sličnih manifestacija u Nikšiću bilo od početka ruske agresije na Ukrajinu, da pojedini učesnici skupa nijesu nosili – simbole okupatora.

Tako je jedan od govornika Milivoje Brković sve vrijeme nosio majicu sa simbolom “Z”, pod kojim su ruske trupe od februara do danas izvršile brojne zločine u nastojanju da okupiraju Ukrajinu.

Na tribini se, između ostalog, tako moglo čuti i kako “zapadni imperijalizam predano radi već više od pola vijeka” protiv Rusije, ali i da je Rusija čvrst oslonac Crne Gore, te da nas je ta država zadužila.

Čitaj još:   NENAD Periša: MATEJA pokušao zaustaviti tri taksija, čudan je zadnji signal mobitela... (foto, video)

Događaj je održan u Parohijskom domu, a Rusiju su glorifikovali i ostali govornici, među kojima je bio sveštenik SPC Miodrag Todorović, istoričar Spasoje Tomić i predstavnica organizacije “Sveta Srbija” Vinka Radović.

Dok je Tomić angažovan u Demokratskom frontu, Brković je u organima Ujedinjene Crne Gore.

Upravo su poslanici dvije pomenute partije nedavno u Skupštini odbili da podrže Rezoluciju o ruskoj agresiji na Ukrajinu, kojom je osuđena invazija, ali i brojni zločini koji su se dogodili tokom nje.

izvor Pobjeda.me

STIGLE VUČIĆEVE PARE: Za „srpski svet“ u Nikšiću mogu i da ne prime platu u BEOGRADU

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić transferisao je dva miliona eura vlasti Read more