Vijesti

VRIJEME Danas: Kiša, pljuskovi i grmljavina, prognoza u naredna tri dana… (foto)

Jutros su pljuskovi i grmljavina registrovani u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne, danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 20. VIII, 09: 55… VRIJEME Danas: Kiša, pljuskovi i grmljavina, prognoza u naredna tri dana… (foto)

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 12; Ivan- sedlo i Livno 15; Sarajevo i Sokolac 18; Bihać, Sanski Most i Zenica 19; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Prijedor, Srebrenica i Tuzla 20; Trebinje 22; Mostar 23 stepena Celzijusevih.

– Danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen – navedeno je u saopćenju.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

Objavljena je i prognoza na naredna tri dana.

Sutra će Bosni i sjeveru Hercegovine preovladavati oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom ili prolaznim jačim pljuskom. U većem dijelu Hercegovine sunčanije uz umjerenu naoblaku. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi su mogući na istoku i jugoistoku Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice prognozira se oblačno vrijeme, djelomično vedro na jugu zemlje. Još uvijek nestabilno s kišom i lokalnim pljuskovima.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusevih.

U utorak će se u većem dijelu zemlje zadržati oblačno, sunčanije na jugu zemlje. Slabije kiše ili lokalnog pljuska može biti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i u Hercegovini. Grmljavina je moguća u istoku i jugu Hercegovine.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24, na jugu zemlje do 30 stepeni Celzijusevih.

izvor iBalkan.net

VRIJEME U BIH Kiša, pljuskovi i grmljavina na Bjelašnici +1 C…

U Sarajevu prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano Read more

VRIJEME: Do početka vikenda padavine, kiša, pljuskovi i grmljavina…

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme sunčano uz umjerenu Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

JAKOV Milatović i DRITAN Abazović najviše u oblacima i na nebesima: Ko je, koliko i gdje putovao Vladinim avionom prošle godine… (foto, video)

Danijela Đurović letjela devet puta, Milo Đukanović četiri, Andrija Mandić tri... MANS pozdravio odluku Vlade…

7 sati ago

Aleksandar ŠAPIĆ- Bahat i AROGANTAN: Razbio sugđaninu telefon, razgovor bio sve vrijeme na ivici fizičkog obračuna… (foto, video)

ALEKSANDAR Šapić se pojavio na konferenciji za novinare na kojoj je trebalo da govori o…

8 sati ago

Albanca izrešetali u glavu i grudi dok je pio kafu: Ubistvo šokiralo Evropu, iza svega se krije…? (foto, video)

Državljanin Albanije Agustin Kaza (44) upucan je u Belgiji dok je u kafiću sedio i…

9 sati ago

Dnevni horoskop za 11. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja- Ovan radoznao,…

9 sati ago

Težak poraz “lavova”: KO SE OVOME NADAO- Italija se poigravala sa Crnom Gorom, revanš čekamo uz minus od čak šest razlike… (foto, video)

S ovakvom igrom Svjetsko prvenstvo nije realnost: „Lavovi” na minus šest u Italiji... KONVESANO: Svijet,…

9 sati ago

KATNIĆ UPUTIO JOŠ JEDNO PISMO: Režiraju mi igru u kojoj ću navodno da napadnem obezbjeđenje… (foto, video)

Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6.…

10 sati ago

This website uses cookies.