IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIHAILO: SPC je noramlizovala zlo i radikalizovala ljude, RASPIRILI SU MRŽNJU PREMA CRNOGORCIMA U CRNOJ GORI…

”Oni su pomogli da se njeni vjerujući ekstremno anticrnogorski radikalizuju, i u zemlji konsoliduju svojevrsnu duhovnu diktaturu koja pribjegava nasilju ali i inteligentnoj, fašistički usmjerenoj propagandi. Tako su noramlizovali zlo i radikalizovali ljude u Crnoj Gori, i na temelju rasističkih teorija 19. vijeka raspirili mržnju prema Crnogorcima i Crnoj Gori”

Nijesam zatečen informacijom, da je Srpska crkva namjeravala da pred parlamentarne izbore 2020. godine, kupi stotinu kalašnjikova namijenjenih kriminalcima, koji su, u slučaju neuspjeha na izborima, trebali da podstaknu građanski rat u Crnoj Gori, kazao je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

“Bio bih zatečen da su namjeravali da kupe stotinu primjeraka Svetoga pisma. Srpska crkva svojom prirodom nije hrišćanska nego svetosavska crkva, koja naučava pseudoreligiju i mračnjaštvo koji se očituji na najbrutalni način”, istakao je Mihailo.

“Vaseljenski je poznata kao podstrekač genocida i zločina u Drugom svetskom ratu i tokom ratova u bivšoj zajedničkoj domovini nad svima drugima i drugačijima, posebno Bošnjacima kao muslimanima”, navodi Mihailo.

Mitropolit CPC je kazao da podršku ima od mnoštva pseudonaučnika koji nemaju kredibilitet u naučnoj zajednici.

Čitaj još:   VELEŽ VELIČA PUNIH 100 GODINA POSTOJANJA: Rođeni priredili spektakularni vatromet sa Starog mosta... (foto, video)

“Oni su pomogli da se njeni vjerujući ekstremno anticrnogorski radikalizuju, i u zemlji konsoliduju svojevrsnu duhovnu diktaturu koja pribjegava nasilju ali i inteligentnoj, fašistički usmjerenoj propagandi. Tako su noramlizovali zlo i radikalizovali ljude u Crnoj Gori, i na temelju rasističkih teorija 19. vijeka raspirili mržnju prema Crnogorcima i Crnoj Gori”, navodi Mihailo.

Kako je istakao, glava svetosavske crkve stoluje na Cetinju a hara po Crnoj Gori.

“Počev od razaranja tumula na Rumiji i kulta Svetoga Vladimira 2005. godine, zaključno sa rušenjem ustavnoga poretka takozvanim litijama 2020. godine, koje su ustvari bile ustanak protiv civilizacije i državnoga reda i poretka. Po ko zna koji put molimo vlasti da povedu računa i spriječe zlo i nesreću vidljivu iza svetosavskih mantija koje se vijaju po Cetinju, prije nego se nešto desi”, zaključio je Mihailo.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more