IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIKOTIĆ: Još jedna PROVOKACIJA NACIONALISTA- Ukloniti neprimjerene transparente u HERCEG NOVOM…

Neprimjereni transparenti koji su se pojavili u Herceg Novom u kojim se Boka i taj grad proglašavaju ”srpskim” predstavljaju još jednu u nizu prvokacija nacionalista kojim se izaziva nespokoj ogromne većine građana Crne Gore, kazala je portparolka i članica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Amina Cikotić.

Ona je istakla da se koristi se svaka prilika, pa i posjeta crkvenog velikodostojnika iz susjedne Srbije, da bi se među građanima Crne Gore posijale podjele, mržnja i netrpeljivost.

” Posebno zabrinjava ćutanje nadležnih, od premijera, preko ministara do predstavnika lokalne uprave u Herceg Novom, koji bi morali znati u kojoj im se državi nalazi opština i kakva Boka isključivo može biti. SPC, kao vjerska institucija očigledno postaje instrument srpske nacionalne politike koja na način na koji se predstavlja u Herceg Novom ne može donijeti dobra bilo kome”, rekla je ona.

Čitaj još:   AMINA Cikotić: Prije će Putin u NATO, nego Crna Gora s Mandićem u EU... (foto)

U SDP- u pozivaju nadležne države organe i predstavnike lokalne uprave da hitno reaguju i uklone transparente koji izazivaju uznemirenost građana Herceg Novog, Boke i Crne Gore.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more