IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POZNATO VRIJEME I MJESTO DŽENAZE MUHAREMU FIŠI bivšem ministaru za boračka pitanja KS…

Bivši ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo preselio na Ahiret u 58. godini života.

Dženaza namaz klanjat će se u ponedjeljak ispred džamije Trzanj poslije ikindije namaza u 17 sati.

Fišo je rođen 1. septembra 1964. godine u Trznju, općina Hadžići, gdje je završio osnovnu školu. Srednju školu je završio u Sarajevu od 1979.– 1983. godine, a nakon završene srednje škole prvo zaposlenje je u ŽTP-u Sarajevo u OOUR-u prevoza željeznicom na radnom mjestu referent za organiziranje prevoza robe. 

Nakon toga postaje rukovodilac nabavke i prodaje trgovniskog preduzeća „Željeznički konzumi“ d.o.o. Sarajevo gdje ostaje sve do početka agresije na RBiH. Paralelno uz rad završava višu školu u Beogradu i stječe zvanje komercijaliste. Nakon demobilizacije iz Armije RBiH stječe zvanje diplomirani ekonomista te je magistrirao u septembru 2015. godine.

Za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-do 1995 godine angažuje se u jedinici 1.Korpusa 109. Brdske brigade Armije RBiH gdje ostaje sve do kraja agresije na našu zemlju. Tokom agresije na RBiH obavljao je niz dužnosti, unaprijeđen je u čin poručnika ARBiH. 

Čitaj još:   SPASIOCI U TRCI S VREMENOM: Dvomjesečna beba spašena iz ruševine nakon 128 sati... (foto, video)

Prije nego što je postao ministar za boračka pitanja KS, bio je direktor preduzeća „Park“. Svojevremeno je bio i potpredsjednik Rukometnog kluba Hadžići i član Udruženja za ostvarivanja prava boraca RVI i šehidskih odnosno porodica poginulih boraca.

Na općim izborima 2014.godine izabran u Predstavnički dom Parlamenta FBiH gdje obavlja dužnost predsjednika kluba zastupnika i predsjedavajućeg Odbora za prostorno uređenje i komunalnu djelatnost, te člana Odbora za finansije i budžet Federacije BiH. Fišo je bio ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo u mandatu 2014-2018.

Iza njega su ostali majka Arzija, supruga Safija, sin Amar i kćerka Azra.

Od Fiše se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji, članovi porodice, poznanici, ali i članovi boračkih udruženja.

izvor: agencije

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more