IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Ponovo se otvara diskoteka “Aqua”, saznali smo ko je novi vlasnik a to je… (foto)

Sarajevska Aqua dugo vremena je bila najpopularnija diskoteka u BiH. Nakon višegodišnje pauze ona bi trebala otvoriti vrata za posjetioce…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 28. VIII, 19: 35… 09: 38… SARAJEVO: Ponovo se otvara diskoteka Aqua, saznali smo ko je novi vlasnik a to je… (foto)

Podsjetimo, ovo popularno sarajevsko okupljalište, koje je koštalo 12 miliona KM, otvoreno je krajem septembra 2002. godine, a tada je nekoliko hiljada posjetilaca uživalo u koncertu Dine Merlina.

Nakon toga nizali su se nastupi velikih zvijezda narodne i zabavne muzike: Halida Bešlića, Šabana Šaulića, Željka Joksimovića, Severine, Nine Badrić, Ace Lukasa, Jelene Karleuše…

Informaciju o ponovnom otvorenju potvrdio je Bahrija Kačapor, vlasnik Aque koji već nekoliko decenija živi i radi u Beču.

– Aqua će ponovo zasjati punim sjajem i vjerujem da će kao nekada biti najpoznatije mjesto za najbolje zabave na Balkanu. Prvobitni plan je bio da ona bude ponovo otvorena za Novu godinu, ali to je preambiciozno, tako da bi se to trebalo desiti u junu 2023. godine. Cijeli projekat preuzeo je Senad Jukić Nena, vlasnik kluba Walter, koji se posljednjih godina uspješno bavi i izgradnjom apartmana na Bjelašnici.

Čitaj još:   Tri grada na Balkanu, jutros među deset najzagađenijih u svijetu... (foto)

Već decenijama među pjevačima imam veliki broj prijatelja i stalno se družim sa njima. Drago mi je da će oni ponovo pjevati u Aqui. Trenutno odmaram na Jadranu, tačnije na Pelješcu, gdje je i Halid Bešlić. Prije nekoliko dana imali smo jednu lijepu zabavu na kojoj su nam pjevali Armin Bijedić i Adnan Nezirov – kaže za Faktor Bahrija Kačapor.

Senad Jukić ističe da Sarajevu nedostaje pravih klubova i diskoteka i da je to jedan od razloga što se odlučio na ovaj veliki projekat.

– I Beograd i Zagreb se mogu pohvaliti velikim brojem klubova i diskoteka, ali je u Sarajevu, nažalost, mali broj pravih objekata. Već nekoliko godina sa Bahrijom rezgovaram i dogovaram detalje oko Aque. Nije nam cilj da uradimo par koncerata, nego da Sarajevo ima mjesto za dobru zabavu tokom cijele godine i da nam dolaze gosti iz cijelog regiona. Najlakše je napraviti koncerte najvećih zvijezda, ali šta dalje tokom cijele godine. Zato ne žurimo i svaki detalj pažljivo planiramo– kaže za Faktor Senad Jukić.

Čitaj još:   HAOS U ALMATI i NUR SULTANU: Pala vlada, gore zgrade, ljudi i policija se sukobljavaju na ulicama... (foto, video)

Izvor: Faktor.ba

Tri grada na Balkanu, jutros među deset najzagađenijih u svijetu… (foto)

Sarajevo se nalazi na nezahvalnom drugom mjestu, s indeksom AQI Read more

SUBOTA LEDENA SA JAKIM MRAZEM, NEDELJA SUNČANA I DO +7 STEPENI…

Naoblačenje koje će prije podne zahvatiti sjeverne, poslije podne proširiće Read more

SARAJEVO: Vrijeme koje nas očekuje prvog dana vikenda…

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom i Read more