IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKI SKANDAL U ISTANBULU- Ergin Ataman: Ogromno nepoštovanje prema Turskoj, FIBA da provjeri šta su sve sudije svirale na kraju za SRBIJU… (foto, video)

Selektor Turske kivan na arbitre nakon poraza od Srbije u Istanbulu…

ISTANBUL: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29. VIII, 19: 35… 00: 38…  VELIKI SKANDAL U ISTANBULU- Ergin Ataman: Ogromno nepoštovanje prema Turskoj, FIBA da provjeri šta su sve sudije svirale na kraju za SRBIJU… (foto, video)

Uspjeli su košarkaši Turske da nadoknade minus – 21 poen razlike, na 3: 25 izjednačili su na 72: 72, ali su na kraju nerazumnim odlukama sudiske trojke uspjeli da se izvuku u “HIČKO ZAVRŠNICI” izađu kao pobjednici iz HRAMA KOŠARKE na evropskoj strani MEGAPOLISA Istanbula u SINAN ERDEN ARENI.

Po prirodi, Ergin Ataman, selektor Turske, teško je podnio poraz protiv Srbije. Svoje tvrdnje bazirao je na sudijskim greškama, kojih je bilo na strani domaćina, selekcije Turske, pogotovo na samom kraju meča.

„Što se poslednja dva minuta utakmice, reći ću svojim igračima gdje smo pravili greške, ali bilo bi dobro da i FIBA provjeri svoje sudije, šta su sve svirale. Kada je utakmica bila nerešena, sudijske pištaljke su počele da se oglašavaju. Arbitri su pokazali ogromno nepoštovanje prema turskoj reprezentaciji pred više od 16.000 naših pristalica!

Čitaj još:   BUDVA: Prvi januarski dan uz opere i arije- Turisti preplavili Ričardovu glavu, Uživaju na suncu i januarsko kupanje... (video)

Naravno, znam da smo i mi pravili greške, neke čak i jako ozbiljne, ali nadam se da će FIBA detaljno da ispita dešavanja iz poslednje četvrtine. Spska klupa se konstantno žalila na odluke, a mi smo dobili nebuloznu tehničku grešku u prvom poluvremenu“, istakao je ERGIN Ataman poslije meča. Izliv bijesi je Ergin Ataman izrekao pred nekoliko desetina stranih i domaćih prestavbnika sedme sile…

„Znali smo da će biti teško, Srbija je među favoritima na Evrobasketu. Ipak, mi smo igrali dobro u drugom poluvremenu. Ako budemo ovu borbu prenijeli na Evropsko prvenstvo, vijerujem da možemo do dobrog rezultata“, naglasio je selektor Turske.

ERGIN Ataman je otrkrio i recept kojim su reprezentativci Turske u drugoim poluvremenu uspjeli da iskontrolišu napadačke sposobnosti Nikole Jokića.

„U nastavku smo promijenili strategiju, igrali sa dvojicom visokih igrača, Šanli i Šengun su bili na parketu, zaigrali smo mnogo agresivnije na Jokiću. Počeli smo da ga hvatamo u zamke, a onda smo bili dosta agresivni i na njihovim bekovima. Tako smo se vratili u život.“

Čitaj još:   Sergej Trifunović i PSG: "POZDRAVLJAMO PRESUDU KARADŽIĆU..."

izvor iBalkan.net / agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more