IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas AEM, o beskrupuloznoj emisiji Jovane Jeremić: Pink M lešinarenjem ubira profit, na primitivan način o tragediji na Cetinju… (foto, video)

Danas sjednica Savjeta AEM, raspravljaće o beskrupuloznoj emisiji Jovane Jeremić koja je na primitivan način najavila prilog o tragediji na Cetinju…

PODGORICA: Regija, Crna Hronika, vijesti. utorak, 30. VIII, 09: 38… Danas AEM, o beskrupuloznoj emisiji Jovane Jeremić: Pink M lešinarenjem ubira profit, na primitivan način o tragediji na Cetinju… (foto, video)

Savjet Agencije za elektronske medije sazvao je za danas sjednicu na kojoj će da raspravljaju o programskom sadržaju koji vodi Jovana Jeremić na Pink M kanalu, u kojem je na beskrupulozan, skandalozan i primitivan način obrađena jedna od najvećih tragedija u istoriji Crne Gore, koja se nedavno desila na Cetinju kada je Vuk Borilović ubio 10 osoba, od čega dvoje djece.

Voditeljka televizije Pink, promoterka tabloidnog novinarstva Jovana Jeremić, na užasan i primitivan način je najavila skandalozan prilog o motivima masakra na Cetinju.

,,Da li je tačno da je Vuk Borilović bio patološki zaljubljen u svoju lepu stanarku Natašu Martinović? Da li je zbog toga poslao svoju porodicu u Herceg Novi i da li je istina da je Nataša o tome obavestila svog muža“.

Zbog ovakve najave koju su profesionalni novinari nazvali lešinarenjem nad tragedijom, zasijedaće danas i Savjet AEM- a, nakon brojnih zahtjeva crnogorske javnosti.

DNEVNI RED

Iako u dnevnom redu Saveta AEM ne piše da će se obrađivati ovo pitanje, Pobjeda saznaje da će o tome biti riječi – pod tačkom razno.

Zbog, za medije ponižavajuće interpretacije masakra na Cetinju, Savjet AEM-a je prozivan da preduzme konkretne korake po pitanju emitovanja emisija kanala koji mimo svake novinarske profesionalne etike skandalizuju svaku temu na kojoj mogu da podignu i zadrže publiku.

HITNA REAKCIJA

Hitnu reakciju Savjeta AEM juče je zatražio izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović.

Podsjetio je da je poznat tabloidni uređivački manir ove televizije, ali je i sam Vujović zatečen onim što je vidio u jutarnjem programu emitovanom 27. avgusta na kanalu Pink M.

– Da će beskrupulozno novinarstvo otići tako daleko da koristi jednu od najvećih tragedija u istoriji Crne Gore za svoje prizemne i primitivne ciljeve nešto je što do sada nijesmo imali prilike da gledamo na našim prostorima– ističe Vujović.

Čitaj još:   Prirodni lijek, uništava bakterije, kako se pravilno jede bijeli luk...

Zato je, kako ističe, Savjet Agencije dužan da javnost Crne Gore zaštiti od ove brutalne zloupotrebe jedne velike nesreće i da ograničavanjem vidljivosti ove televizije pošalje poruku da Agencija neće tolerisati vulgarna kršenja svih zakonskih i programskih načela na kojima počiva savremena medijska regulativa.

– Lešinarsko prekopavanje leševa i grobova, među kojima i maloljetnika, na kojima ova televizija ubira prihode, ne smije biti dozvoljeno u Crnoj Gori. Novinarstvo koje želi da profitira na tuđim nesrećama i leševima i nije novinarstvo, već beskrupulozna zloupotreba profesije.

Ovakav uradak na TV Pink M je još jednom potvrdio da ova televizija promoviše uređivačku politiku u kojoj je sve dozvoljeno ako donosi gledanost i profit pa čak i tuđe nesreće i tragedije, bez imalo zadrške, stavlja u funkciju svog biznisa – istakao je Vujović.

Očekuju da Savjet Agencije na duže vrijeme suspenduje ovaj program iz crnogorskog medijskog prostora kako bi se donekle zaštitile i sačuvale neke osnovne vrijednosti novinarske profesije, a porodice sačuvale od brutalnih zloupotreba njihovih tragedija.

BONUS VIDEO: NAJVEĆI ZLOČIN U ISTORIJI CRNE GORE !- SVI DETALJI

ZAMRAČENJE PINKA

Nakon užasa koji je crnogorskom narodu priređen od srane Jovane Jeremić i njenih sagovornika, oglasili su se iz AEM-a i kazali da će njihove stručne službe razmotriti emitovani program.

Pobjeda je juče uputila niz pitanja AEM-u – da kažu do kakvih su nalaza došli i što će učiniti po ovom pitanju – ali odgovor nije stigao. Umjesto toga, saznali smo da će se o tome govoriti na sjednici koja je otvorena za javnost.

U obraćanju nakon prozivki javnosti da učine nešto povodom skandaloznog izvještavanja, AEM je saopštio da apeluju na sve medije da poštuju profesionalne standarde i vode računa da objavljuju samo provjerene informacije uz eliminisanje rizika od objavljivanja senzacionalističkih informacija.

BONUS VIDEO: Novo jutro-Jovana-Braca Zdravkovic-27.08.2022.

I Građanska inicijativa ,,21. maj“ zatražila je od Savjeta AEM da zamrači Pink M na najmanje godinu, jer ova TV „na različite načine i programske sadržaje učestalo i intenzivno širi govor mržnje i podstiče netrpeljivost, netoleranciju i omalovažavanje svih onih koji su kritičari politike Srbije prema Crnoj Gori ili neprimjerenog miješanja Srpske pravoslavne crkve u politiku i državne poslove u Crnoj Gori“.

Čitaj još:   LONDON: Igrači Lestera plakali, čeka se potvrda o smrti vlasnika kluba...

Televizija, kategorični su u toj NVO, ne smije podsticati mržnju ili diskriminaciju po osnovu rase, etničke pripadnosti, boje kože, pola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog porijekla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili porodičnog statusa, starosne dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta ili polne orijentacije.

Savjet bira direktora

Savjet će, danas u 13 sati da izabere i vršioca dužnosti direktora Agencije za elektronske medije, nakon što je to tijelo nedavno smijenilo sa funkcije Gorana Vukovića.

Na dnevnom redu je i Pravilnik o izmjenama i dopunama pravilnika o pravima i obavezama emitera tokom kampanja za izbore za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, skupštinama opština Bar, Bijelo Polje, Danilovgrad, Golubovci (opštine u okviru glavnog grada), Kolašin, Plav, Plužine, Pljevlja, Rožaje, Šavnik i Žabljak, koji će biti održani 23. oktobra i za prijevremene izbore za odbornike u skupštinama opština Budva i Tivat, koji će biti održani tog dana“.

ŽELJKO Komšić: Da sam na Čovićevom mjestu ne bih prijetio krvlju… (foto, video)

Kandidat koalicije Demokratska fronta- Građanski savez za Predsjedništvo BiH i Read more