IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERVIN Ibrahimović: Kad bih bio MANDATAR insistirao bih da Vlada traje do 2024. godine…

Lider Bošnjačke stanke (BS) i ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović kazao je da bi, u slučaju da dobije priliku da bude mandatar za sastav nove Vlade, insistirao da ona traje do 2024. godine.

Al Jazeera prenosi da se Ibrahimović spominje kao kandidat za premijera prihvatljiv Evropskoj uniji, te da bi da u mogućem dogovoru podržala i Demokratska partija scoiajlista (DPS).

Ibrahimović zagovara široku koalicionu Vladu sa tri kljične tačke.

”Evropske integracije, ekonomija, pomirenje u Crnoj Gori. Ako bih bio u prilici da dobijem šansu da budem mandatar i ako bih prihvatio to, insistirao bih da to bude ipak Vlada do 2024. godine, a ne neka prelazna ili sa kraćim trajanjem”, poručio je on u izjavi za Al Jazeeru.

Ibrahimović je ranije saopštio da je potrebno hitno formiranje jake Vlade u kojoj bi bilo mjesta za sve koji žele evropski i evroatlantski put Crne Gore.

On je rekao da je Vlada Dritana Abazovića dobro započela posao, ali da je promijenila prioritete, što je dovelo do izglasavanja nepovjerenja.

Čitaj još:   Vanredna konferencija za medije: Obraćaju se Ibrahimović i predsjednici klubova poslanika... (foto)

Resetovanje većina od 30. avgusta 2020. je, kaže Ibrahimović, legitimno, ističući da je Bošnjačka stranka spremna da razgovara sa svima koji su za evroatlantski put Crne Gore.

”BS jasno poručuje da sa nama mogu razgovarati svi koji nas doživljavaju na partnerskom odnosu i prije svega su za evroatlantski put Crne Gore. Svi koji žele da idu u tom pravcu imaju partnera u nama”, naglasio je Ibrahimović.

On je rekao da nam vrijeme ne ide na ruku.

”Moramo da budemo politički odgovorni. Želim da upozorim da je potrebno hitno formiranje jake Vlade. Naš evropski put će ponovo biti zaustavljen. Nas na stanici čeka brzi voz za EU. Bojim se da će otići, ako budemo dugo čekali”, naglasio je Ibrahimović.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more