IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDRIJA Popović- Liberalna partija: Izlazak iz ove situacije su vanredni parlamentarni izbori… (foto, video)

Liberalna partija će neporsredno uoči sjednice donijeti stav o tome da li će izglasati nepovjerenje predsjednici Skupštine Danijeli Đurović, poručio je lider te partije Andrija Popović ističući da postoje nagovještaji da će ta inicijativa sjutra biti povučena…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti četvrtak, 01. IX… 09: 58… ANDRIJA Popović- Liberalna partija: Izlazak iz ove situacije su vanredni parlamentarni izbori… (foto, video)

U slučaju da se inicijativa ne povuče, Popović kaže da se može, sportski rečeno, igrati troznak.

“Pitanje je da li će uopšte biti kvoruma da se ta sjednica održi, da li će biti potrebnog broja glasova 41 poslanika, te dolazimo do treće mogućnosti da ne bude izglasano povjerenje”, kazao je Popović gostujući na Televiziji Crne Gore (TVCG).

On je ocijenio da je realno da se izglasa nepovjerenje Đurović jer je ona izabrana zajedno sa 43. Vladom i zbog toga bi, prema njegovoj ocjeni, trebalo da izgubi mandat sa njima.

“Ali ako nju smijemo mi ćemo doći u situaciju da potpredsjednica Skupštine iz redova Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak upravlja Skupštinom i desiće nam se isto što i ranije- blokada parlamenta, čime ćemo biti obezglavljeni i sa blokiranom vladom, trećom granom vlasti i pravosuđem- poručio je Popović, dodajući da je to njihova namjera”, da potpuno uruše crnogorske institucije.

On je kazao da je bilo razgovora unutar suverenističkog bloka, ali da još nije jasno kako će se situacija razvijati.

Čitaj još:   PODRUM SOLITERA Hotela “Podgorica”: Policija tražila bombu, a pronašla pancire, pendreke, palice, baklje…(foto)

“Nanijeta je velika šteta Crnoj Gori, nemjerljiva, niko to nije očekivao. Kako ćemo se izvući u ovom trenutku nije jasno, ali Liberalna partija će dati doprinos da Crna Gora ostane na evroatlanskom putu i da EU agenda, poslije 43. Vlade i svega što nam je priredio Abazović, pomjeri s mrtve tačke”, istakao je Popović.

On je ocijenio da je suverenistički blok ostao čvrst, ali konstatovao da nijesu sigurni da li će mu još neko priključiti.

“Jedini pošteni izlaz je da se mandat vrati građanima i da se ide na izbore, kako bi izašli iz ovog ćorsokaka”, poručio je Popović.

On je kazao da na političkoj sceni sa jedne strane postoje priče, a da se na drugoj pokazuju djela koja im kontriraju.

“Ono što je najvažnije u ovom momentu je izbor sudija Ustavnog suda jer 13. septembra ostajemo sa krnjim Ustavnim sudom bez kvoruma, jer jedan sudija odlazi u penziju”, konstatovao je Popović.

On je ukazao na to da je Liberalna partija jedna od rijetkih u crnogorskom parlamentu koja je podržala četvoro sudija Ustavnog suda, a kako je naglasio, isto su uradili i za članove Sudskog savjeta.

“Svi ostali, uglavnom oni koji su vodeći u tehničkoj Vladi su bili udržani, što znači da oni ni po koju cijenu ne žele stabilizaciju države”, ocijenio je Popović.

On je kazao da nije utješno ni to što ćemo ponovo imati priliku da biramo članove Sudskog savjeta.

Čitaj još:   KORONAVIRUS: Umrlo 14.758 osoba, 471 preminulih u SAD, u Španiji zaraženi leže po podovima bolnica... (foto i video)

“Jer smo vidjeli da ćemo vjerovatno moći izabrati dvoje, ali kad ćemo izabrati sudije Ustavnog suda? Nećemo moći organizovati lokalne izbore 23. oktobra, niti one vanredne, zbog ustavne norme koja propisuje da je zadnja riječ u tom procesu Ustavnog suda kod izbornih žalbi”, kazao je Popović.

BONUS VIDEO: Andrija Popović i Milan Knežević (replika) 

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more