IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZMAJEVI: BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket… (foto, video)

Košarkaši BiH savladali Mađarsku 95: 85…

KELN: Svijet, Sport, vijesti četvrtak, 01. IX… 15: 58… BRAVO ZMAJEVI: BiH ubjedljivom pobjedom protiv Mađarske otvorili Eurobasket… (foto, video)

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Kelnu u prvoj utakmici Evropskog prvenstva selekciju Mađarske rezultatom 95:85 te su tako na sjajan način otvorili najveće kontinentalno košarkaško takmičenje

Najefikasniji u redovima BiH su bili Džanan Musa i Jusuf Nurkić sa po 19 poena, a u selekciji Mađarske Szilard Benke koji je postigao 20 poena

Eurobasket: Košarkaši BiH savladali Mađarsku 95:85

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u dvorani Lanxess Arena u Kelnu u meču prvog kola grupe B Eurobasketa slavila je protiv selekcije Mađarske rezultatom 95: 85…

Košarkaši Mađarske su u prvoj trećini bili bolji sa 23: 17, a BiH je slavila u drugoj dionici rezultatom 28: 23, te se na odmor otišlo kod rezultata 46: 45 za Mađare.

Reprezentacija BiH je u sljedećoj trećini bila bolja sa 28: 17, dok je u posljednjoj dionici meča bilo 22: 22, za pobjedu bh. tima rezultatom 95:85.

Početkom drugog poluvremena igralo se koš za košem, a onda je uslijedila rapsodija izabranika Adisa Bećiragića. Mađari jednostavno nisu imali rješenja za naše napade pa je u jednom trenutku bilo 12 poena prednosti za BiH (73: 61). Mađari su potom pogodili u narednom napadu pa je BiH imala 10 poena prednosti uoči posljednje četvrtine.

Čitaj još:   SUMNJE POJAČANE: Je li Zdravko Krivokapić pozitivan na koronavirus, nije ga bilo na Božićnoj liturgiji Crkve Srbije... (foto)

Najbolji igrač BiH bio je Džanan Musa koji je postigao 19 poena te imao pet skokova i šest asistencija. Odličan je bio i Jusuf Nurkić s 19 poena, dok je Miralem Halilović imao 16 poena i devet skokova. John Roberson je imao 18 poena i pet skokova. Najbolji kod Mađara bio je Benke sa 17 poena.

Bosna i Hercegovina je tako Eurobasket otvorila pobjedom, a u narednom kolu u subotu igra protiv Njemačke. Mađari će se sastati sa Slovencima.

Najefikasniji u redovima BiH su bili Džanan Musa i Jusuf Nurkić sa po 19 poena, a u selekciji Mađarske Szilard Benke koji je postigao 20 poena.

Uz Mađarsku i selekciju BiH, u grupi B se još nalaze Njemačka, Slovenija, Francuska i Litvanija…

BONUS VIDEO: BIH vs HUNGARY 95–85 🏀 EUROBASKET2022

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   Protesti zbog ubistva crnca Georgea Floyda: U SAD u 40 američkih gradova policijski sat... (foto i video)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more