IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović Stanković: DVIJE GODINE, DVA PREMIJERA, POSRNUĆE I ZGAŽENI NACIONALNI INTERESI CRNE GORE…

Od promjene vlasti 2020. Crna Gora živi najturbulentije političke trenutke. Iako su predsjednici 42.i 43. vlade tvrdili da je sa njihovim dolaskom u Crnu Goru stigla sloboda i pomirenje, istina je da je Crna Gora nikad podjeljenija, nestabila politički, uzdrmana ekonomski, zdravstveno, a sada se našla usred hakerskih napada koji ugrožavaju državni aparat.

Šta su zaista donijele vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, pitanje je CdM- a na koje je odgovor dala poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković.

“Da Crna Gora ulazi u civilizacijsku regresiju pokazalo se još u izbornoj noći nakon proglašenja pobjede od strane onih koji su kasnije sačinjavali vlast. Karakter te vlasti najbolje se oslikao šovinističkim orgijanjem u multietničkim sredinama Crne Gore sa namjerom da se zaplaše pripadnici nacionalnih manjina”, kaže ona.

Poručuje da je karakter Vlade Zdravka Krivokapića opšte poznat, a to je svima jasno ako se pogleda činjenica da je ona u međunarodnim krugovima nazivana crkvenom Vladom što apsolutno ima smisla budući da je formirana što kadrovski , što ideološki pod nadzorom sada počivšeg mitropolita Amfilohija u manastiru Ostrog.

Sagovornica CdM-a je jasna – razarajuće efekte te Vlade smo vidjeli na svim mogućim poljima počev od ekonomije, preko diplomatsko- konzularne mreže, ekonomije, bezbjednosti, zdravstvene politike pa sve do toga kako se izdajnički odnosila prema nacionalnim interesima Crne Gore u pogledu kulture i identiteta.

“Brutalnog populizma štetnosti ministrima u toj Vladi nije falilo ali istrajnim i zajedničkim radom uspjeli smo da tu Vladu pošaljemo u prošlost relativno brzo iako je svakim danom ona nanosila nemjerljivu štetu Crnoj Gori”, ocjenjuje Vuksanović Stanković.

Podvlači da se nakon pada Krivokapićeve Vlade koja je brutalno zaustavila proces evropskih integracija Crne Gore, uslijed takvih međunarodnih okolnosti ukazala se šansa da se Crna Gora vrati svom evropskom putu.

Čitaj još:   SANDŽAK: SUĐENJE ZA ZLOČIN u Ponorcu, žena šuti, muž poriče...

“Kao što je poznato, stranke dotadašnje opozicije su odlučile da pruže podršku Abazoviću za formiranje Vlade sa ograničenim mandatom i ciljevima. Ti ciljevi su bili veoma konkretni i precizni– deblokada pravosuđa, rješavanje ekonomskih problema i rad na pitanjima iz evropske agende”, dodaje ona.

Nažalost, kako ističe, nakon početnog entuzijazma, svjedoci smo da su Abazović i njegova URA brutalno skrenuli sa osnovnog puta Vlade i Sporazuma na osnovu kojeg je ona i formirana kršeći ga na primitivan način.

“Umjesto da se bavi glavnim pitanjima ztbog kojih je formirana Vlada, Abazović je odlučio da udovoljava interesima Srpske pravoslavne crkve uprkos domaćim i međunarodnim upozorenjima, i što je mnogo važnije– gazeći na najgori mogući način nacionalne interese Crne Gore potpisivanjem onakvog tzv. Temeljnog ugovora koji, uvjeravam vas, neće izdržati test vremena zbog silnog broja neistina koje sadrži”, kaže sagovornica CdM- a.

Prema njenim riječima, glavni krivci za to su odlazeći premijer Abazović i njegova URA koji su stopirali evropski put Crne Gore konkretnim potezima kao što je glasanje za sudije Ustavnog suda kada je poslanica URA- e u svih 18 glasanja bila uzdržana i time spriječila izbor sudija a toliko su se u javnosti zalagali za to pitanje.

“Mislim da dalje ne moram navoditi jer je toliko primjera licemjerstva, a ovaj je možda i najočigledniji”, navodi poslanica SDP.

Podvlači da su Krivokapić i Abazović pokazali da nijesu ni dostojni ni dorasli funkcijama koje su obavljali ali ono što je mnogo bitnije od toga jeste da je Crna Gora nažalost izgubila veoma dragocjeno vrijeme za napredak ka EU.

Poručuje da je sada krucijalno da Crna Gora na vanrednim parlamentarnim izborima koji su neminovni, dobije stabilnu i iskrenu proevropsku Vladu koja će se zaista odnositi prema Crnoj Gori kao prema domovini, a ne kao tvorevini koja je greškom nastala koju treba uništiti u skladu sa interesima velikosrpskih krugova iz Beograda.

Čitaj još:   URNEBESAN VIDEO: DRAGINJA Vuksanović Stanković ZAIGRALA “ŠOTU” u Čikagu...

“Ono što posebno želim da istaknem jeste da niko ne smije da potcjenjuje našu snagu i volju i da svima mora biti jasno da će proći kao Krivokapić i Abazović ukoliko krenu njihovim političkim stopama izdajništva…

Svako njima sličan će vrlo brzo biti politički penzionisan ukoliko krene njihovim putem, u to budite uvjereni a Crna Gora će znati kako da suprotstavi takvim nasrtajima”, zaključila je Vuksanović Stanković u razgovoru za CdM.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more