IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRVE REAKCIJE NAKON KIKSA ZMAJEVA IZ KELNA: Adis BEČIRAGIĆ, Jusuf NURKIĆ i Džanan MUSA o utakmici sa Njemačkom, i o narednom susretu protiv Slovenije… (foto, video)

“Sutra je Slovenija i pokušat ćemo se odmoriti i pobijediti u svakoj utakmici”… svi u glas…

KELN: Svijet, Sport, vijesti, subota, 03. IX… 19: 18… PRVE REAKCIJE NAKON KIKSA ZMAJEVA IZ KELNA: Adis BEČIRAGIĆ, Jusuf NURKIĆ i Džanan MUSA o utakmici sa Njemačkom, i o narednom susretu protiv Slovenije… (foto, video)

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od domaćina Njemačke u susretu drugog kola Eurobasketa rezultatom 92: 82.

“Ne možete svaki dan da očekujete da svaki igrač igra dobro. Izgubili smo agresivnost u trećoj četvrtini i odigrali zaista loše. Moramo priznati da momci imaju izuzetnu želju i skoro smo pobijedili Njemačku ispred 20 tisuća navijača”, rekao je izbornik Bećiragić za Sportklub .

Rekao je da je sada potreban odmor i pripreme za novu utakmicu sutra protiv Slovenije. Spomenuo je i sukob sa klupom Njemačke tijekom meča.

“Malo tako, gledali su malo u mene i ja sam rekao šta gledate i tako. Bitno je da igramo kao ekipa. Osjećam da se svaki dan osjećamo i da ćemo dobri. Što prije da vratimo energiju i sigurno ćemo dobiti još dvije utakmice.”

Nakon susreta najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić osvrnuo se na meč.

– Tvrda utakmica, žao mi je što nismo pobijedili i izdržali do kraja. Ipak, nekada kada odete na minus neki, veoma se teško vratiti do kraja. Potrebno je puno energije, bili smo ekipa i idemo dalje. Sutra je novi protivnik, želja je tu i idemo dalje – rekao je Nurkić, prenosi N1.

Osvrnuo se Nurkić i na navijače koji su danas bili velika podrška našem timu.

-Mislim da su navijači zadovoljni onim što smo pokazali. Borili smo se i nadamo se da će sutra biti još bolje.- jasan je Nurkić.

Čitaj još:   SENZACIJA: Otkriveni detalji kojim EU- Srbiji nudi u članstvo, novac i investicije u zamjenu za Kosovo u UN... (foto, video)

Da li su neke sudijske odluke bile kontraverzne?

– Ne bih se vraćao na sudije, možemo govoriti o njima. Naše izgubljene lopte su ključne, pogotovo moje, moram igrati bolje i sutra će biti bolje – istakao je Nurkić, a potom dodao:

– Odbrana je u ovom momentu, ali kada igrate sa najboljima morate pogađati sve. Opet kažem, možemo igrati sa svima, nema vremena za žaljenje, sutra je novi dan i bit ćemo spremni- zaključio je Nurkić.

Najbolji pojedinac u našem timu bio je Džanan Musa, a nakon susreta osvrnuo se na sam rezultat.

“Mi smo dali sve od sebe. Ostavili smo sve na terenu i mi smo ekipa koja može igrati sa svima. Imamo kvalitete, a ovu utakmicu ćemo što prije zaboraviti i nastaviti dalje”, jasan je Musa.

Gdje nam je najveća šansa u narednim utakmicama?

“Sve su šanse podjednake, ali treba ići utakmicu po utakmicu. Sutra protiv Slovenije dajemo sve od sebe kao da je zadnja i vidjet ćemo gdje će nas to odvesti”, rekao je Musa.

Poslao je sjajni košarkaš Real Madrida poruku navijačima koji su dali sve od sebe na tribinama dvorane u Kelnu.

“Mi smo bili bolji. Njih je bilo 15 hiljada više, a nisu nas nadjačali. Imamo najbolje navijače, hvala svima što su došli. Nadam se da su prepoznali da ostavljamo srce na terenu i nastavljamo dalje jako. Idemo se boriti”, zaključio je Musa za N1.

Miralem Halilović, kapiten reprezentacije rekao je da mu je žao zbog loše odigrane treće četvrtine, ali da je ekipa pokazala karakter.

Čitaj još:   Doc. dr Ramčilović: U Skupštini CG negirali genocid u Srebrenici, Bečić na to nije reagovao... (foto)

“Oni su izašli na poluvremenu i napravili odmak, stigli našu prednost i uspjeli se odvojiti. Nismo dobro reagovali i davali su nam lagane koševe. Ostali smo u utakmici i pokazali karatere pred domaćinom. Uspjeli smo pokazati da možemo odlično odigrati.”

“Sutra je Slovenija i pokušat ćemo se odmoriti i pobijediti u svakoj utakmici”, kazao je Halilović.

Naš tim naredni meč igra već sutra i to od 17 sati i 45 minuta protiv selekcije Slovenije.

BONUS VIDEO: Bosnia and Herzegovina vs France Full Game Highlights | FIBA Basketball World Cup 2023 Qualifiers

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more