IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISTANBUL: Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Turskoj… (foto, video)

Uprava policije zvanično je obaviještena o ubistvu Kotoranina Jovana Vukotića…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 09. IX… 18: 00… ISTANBUL: Crnogorskoj policiji zvanično potvrđeno da je Jovica Vukotić ubijen u Turskoj… (foto, video)

“Obaviješteni smo putem međunarodnih kanala da je J.V. lišen života u Turskoj”, saopšteno je nezvanično iz policije.

Vođa škaljarskog ubijen je u Istanbulu, a ubice su ga locirale jer su pratile njegovu nevjenčanu suprugu. Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kom su bili Vukotić, njegova nevenčana supruga i ćerkica.

Vukotić je bio na interpolovoj potjernici od septembra prošle godine, a nešto ranije napuštio je Crnu Goru. Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Vukotića kojeg Specijalno tužilaštvo tereti da je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije pripadnika i čelnika suprotstavljenog kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Prema navodima optužnice, za ubistva Kašćelana i Zvicera, Vukotić je bio spreman da plati 4.000.000 eura.

Vukotiću je zbog kriminalne prošlosti duže vrijeme život bio u opasnosti. Nekoliko puta izbjegao je smrt. Hapšen je upravo u Turskoj, i to 10. septembra 2018. godine zbog falsifikovanja dokumenata i ekspresno izručen Srbiji gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora.

Čitaj još:   Ministar Ružić smijenio direktoricu Jelić, „ugostila“ KRISTIJANA Golubovića, ustupila mu prostorije škole... (foto, video)

Vukotić koji je imao crnogorsko i srpsko državljanstvo, nakon odležane kazne u Srbiji izručen je Crnoj Gori 8. februara 2020. godine, prevezen je helikopterom pod jakim obezbjeđenjem. Crnogorske vlasti tražile su ga zbog pokušaja ubistva supruge vođe kavačkog klana Tamare Zvicer, Miloša Radonjića i Vojina Stupara te nedozvoljenog držanja oružja.Optužbe za pokušaj ubistva ove tri osobe su odbačene.

Dok se nalazio u beogradskom zatvoru, srpski mediji su pisali da su pokušali da ga otruju. Nepoznate osobe, prerušene u policajce, njegovoj supruzi su pokušale da daju hranu sa cijanidom, ali je ona to odbila, jer je Vukotić uzimao hranu isključivo koja je spremana izvan zatvora.

Crnogorski istražitelji identifikovali su grupu, označenu kao kavački klan, koja je planirala njegovu likvidaciju dok se nalazio u spuškom zatvoru.

BONUS VIDEO: Vođa škaljaraca Jovan Vukotić LIKVIDIRAN U ISTANBULU- SVE ŠTO NISTE ZNALI O JOVANU VUKOTIĆU

Čitaj još:   ISTANBUL Konzul Saudijske Arabije, napustio Tursku...

izvor Standard.me

ISTANBUL: Putnički voz izletio iz šina, 24 stradalih i 124 povrijedjenih…

Kontinuirano raste broj osoba smrtno stradalih osobe i povrijeđenih u Read more

ISTANBUL: Priveden kontraverzni vođa kriminalne grupe Adnan Oktar…

Tursko državno tužilaštvo u Istanbulu vosi opsežnu istragu protiv kriminalne Read more