IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Rakočević: Najbolje rješenje politička vlada stožer bi bio DPS, blizu dogovor proevropskog bloka za lokalne izbore… (foto, video)

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević kazao je, nakon jučerašnjeg sastanka sa ambasadorima SAD- a i zemalja članica Evropske unije (EU), da ne čudi zabrinutost evropskih partnera i svih kojima je stalo do evropske i evroatlanske budućnosti Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti- subota, 10. IX… 00: 28… NIKOLA Rakočević: Najbolje rješenje politička vlada stožer bi bio DPS, blizu dogovor proevropskog bloka za lokalne izbore… (foto, video)

”Ako samo analizirate ponašanje opozicije koja je poslije 30. avgusta završila u manjini i da je taj sastanak održan u tom formatu, vidjećete potrebu partnera da razgovaraju sa onima za koje smatraju da su odgovorni partneri…

Imamo veliku šansu da postanemo prva naredna članica EU, a za to treba da ispunimo zadatke. Crna Gora permanentno posustaje zbog lošeg i neodgovornog rada prethodne dvije vlade koje su smijenjene”, rekao je Rakočević u intervjuu za TVCG.

Na pitanje kako će međunarodni partneri gledati na Vladu ukoliko nju budu činili pobjednici izbora 30. avgusta 2020. godine, on je rekao da na sastanku nije bilo tako iznijansiranih i konkretnih poruka.

”Međutim, podsjećam na stavove Tonina Picule, Vladimira Bilčika i Stejt departmenta koji su jasno rekli sa kim se može formirati izvršna vlast. Oni su bili voljni da čuju kako mi mislimo da izađemo iz ove situacije. I bili smo voljni da prezentiramo kako vidimo stanje u Crnoj Gori i kako vidimo izlazak iz krize”, dodao je Rakočević.

Smatra da bi najbolje rješenje bilo za Crnu Goru da izađemo iz krize formiranjem političke vlade koju bi formirale partije koje baštine evropske vrijednosti.

”Stožer te Vlade bi bio DPS. To bi bilo najbolje rješenje”, poručio je Rakočević.

Čitaj još:   DRAMA u BIH: Roditelji maloljetnice napravili SAČEKUŠU PEDOFILU, oborili ga s motora! Interverisala POLICIJA... (foto)

Do političke vlade bi se stiglo, kako kaže, nakon izbora.

”A do izbora treba oformiti tehničku vladu koja bi pripremila izbore u koje niko ne bi imao sumnje. Nakon toga treba da formiramo ozbiljnu vladu koja treba da se bavi sanacijom problema koje u nasljeđe ostavljaju vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića”, naglasio je Rakočević.

Prema njegovim riječima, većina od 30. avgusta je pokazala koliko zna, koliko je kadra i dobronamjerna da dalje integriše Crnu Goru u EU.

”Ta njihova sposobnost se završila glasanjem o nepovjerenju. Takva većina ne bi donijela ništa dobro za Crnu Goru. Štaviše, međunarodni partneri u svojim brojnim saopštenjima iznose kao svoje stavove. Dobro bi bilo da što prije dođemo do jake političke vlade. Ako je to najbolje odraditi poslije izbora– onda treba da se organizuju vanredni…

Međutim, do njih treba doći kroz tehničku, koncentracionu vladu koja neće imati dug period trajanja, ali koja će imati konkretne zadatke da dođe do kvalifikovane većine za sudije Ustavnog suda, izborne zakonodavstvo, da riješimo članove Sudskog savjeta i da možda dođemo do završne faze izbora vrhovnog državnog tužioca”, naglasio je Rakočević.

Treba, kako je rekao, popraviti odnose države i investitora da bi nova vlada sa punim kredibilitetom i znanjem unapređivala te odnose.

”Sada je trenutak da dođemo do kvalifikovane većine, i mislim da ima pameti da ostvarimo dijalog i nakon njega da dođemo do rješenja”, poručio je Rakočević.

Rakočević je saopštio i da su blizu dogovora da široki proeropski, građanski blok partija, koji brinu o daljem napretku glavnog grada, nastupima na lokalnim izborima u Podgorici. To, kako kaže, važi i za druge opštine u kojima su izbori zakazani za 23. oktobar.

Čitaj još:   MILAN Pipun Knežević: Ako sam saradnik stranih službi, neka me odmah uhapse... (foto, video)

”Trudimo se da u mjeri mogućeg nađemo zajedništvo na važnom zadatku – da u jednom bloku okupimo sve dobormisleće i napredne partije koje su na evropskom kolosjeku i koje mare za dalji napredak lokalnih samouprava, uključujući i Glavni grad…

Veliki smo optimisti, vjerujemo da ćemo na taj način doći do pobjede u Podgorici. Vjerujemo da građani vide da glavni grad svakodnevno napredjue i da imamo brojne projekte koji se realizuju, te da imamo rekordnu realizaciju budžeta. Siguran sam da u tom evropskom, građanskom bloku možemo doći do izborne pobjede”, zaključio je Nikola Rakočević…

DONUS VIDEO: INTERVJU- Nikola Rakočević (DPS)

izvor Stabdard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more