IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS I TRAGEDIJA Više mrtvih u sudaru vozova u Hrvatskoj: ‘Voz se nije zaustavio na signalu stop’, među povrijeđenim su i strani državljani… (foto, video)

U teškoj željezničkoj nesreći koja se u petak oko 21:30 sati dogodila u okolici Novske, kod mjesta Raić sudarila su se dva voza, putnički i teretni, poginulo i povrijeđeno je više…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti- subota, 10. IX… 09: 28… UŽAS I TRAGEDIJA Više mrtvih u sudaru vozova u Hrvatskoj: ‘Voz se nije zaustavio na signalu stop’, među povrijeđenim su i strani državljani… (foto, video)

Prema posljednjim informacijama, potvrđeno je da su poginule tri osobe, dok ih je 11 povrijeđeno. Neslužbene informacije govore da je među ozlijeđenima i više stranaca- državljana Irana. Poginuli su, prema informacijama HRT- a, državljani Hrvatske. 

Na terenu su cijelu noć bile sve dežurne službe, a u toku je i uviđaj. Mjesto nesreće sinoć je s ministrima posjetio i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da se radi o nesreći kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

NAČELNIK PU sisačko- moslavačke Luka Pešut za N1 je otkrio što se dosad zna o teškoj željezničkoj nesreći u kojoj je smrtno stradalo troje ljudi, a 11 ih je ozlijeđeno.

“Odmah po zaprimanju dojave o nezgodi na mjesto nesreće smo uputili sve žurne službe, HGSS, policiju, vatrogasce… Tri su osobe smrtno stradale, a 11 osoba je ozlijeđeno. Oni su prebačeni u tri bolnice”, kazao je Pešut.

Čitaj još:   STRAVIČNA NESREĆA U CRNOJ GORI! Automobil sa tri osobe sletio sa mosta u rijeku, izvučeno tijelo djevojke, pozvani ronioci...

Među ozlijeđenima je i dijete

“Ozljede su i lakše i teže, ali nitko nije životno ugrožen”, rekao je o stanju pacijenata. Dodaje da je uviđaj još uvijek u tijeku, a nakon toga će se znati više i moći će se potvrditi ima li još poginulih ili ne.

“Imamo jedno dijete koje je ozlijeđeno, ozljede su lakše naravi. Stranaca je osam, njihov dolazak u RH utvrđujemo na terenu, među njima je i to jedno dijete”, kazao je. Po ovim informacijama, oni su bili u putničkom vlaku, dodaje Pešut.

“Sami tijek nesreće utvrdit će se očevidom. Ova pruga, tu je dozvoljena brzina 120 km na sat”, naveo je, dodajući da se ne zna trenutno kojom je brzinom vlak išao.

“Ne znam zašto je teretni vlak stajao”

Je li vozač doista prošao kroz crveno? “Policija tu informaciju nije dala, to se tek treba utvrditi uviđajem”, kazao je Pešut.

Navodi da se još ne zna zašto je teretni vlak stajao. Trenutno je pruga zatvorena, a tek nakon kraja očevida bit će omogućen promet. Dotad će tim dijelom prometovati autobusi.

“Očevid može potrajati poprilično dugo, dok sve ispitamo, još pet- šest sati”, rekao je.

Kazao je da se još ne zna koliko je točno putnika bilo u vlaku.

Čitaj još:   BALŠA Knežević: Sjenka korupcije i sumnjivih azila nad Crnom Gorom... (foto)

BONUS VIDEO: Tragedija kod Novske: U sudaru vlakova troje mrtvih i više ozlijeđenih

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more