IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JASMIN Ćorović DRITANU Abazoviću: Nemojte vi o neistinama, to je za vas klizav teren

Tokom današnje sjednice Vlade Crne Gore i tokom obraćanja medijima, odlazeći premijer Dritan Abazović je pokušao na jedan politički krajnje neprimjeren način da potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, ministra kapitalnih investicija i predsjednika Bošnjačke stranke mr Ervina Ibrahimovića nacrta kao problem u realizaciji kupovine sopstvenih akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od strane države da bi se, nakon toga, realizovala kupovina nikšićke željezare od strane EPCG, kazao je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

“Jasno je i radnicima željezare i cjelokupnoj javnosti u Crnoj Gori da predsjednik Vlade pokušava da se sakrije iza Ministarstva kapitalnih investicija u jednom problematičnom poslu, počev od ideje da država otkupi sopstvene akcija od privrednog društva čiji je vlasnik sa stoprocentnim pravom odlučivanja, do ideje da preko EPCG, koja se, kako je premijer rekao tokom prošle sjednice Vlade…

Nalazi u dubiozi, u energetski najneizvjesnijem i najkompleksnijem trenutku za Crnu Goru u proteklih nekoliko decenija, kupi privredno društvo koje godinama ima problema u poslovanju i iz kojeg se povlači privatni investitor. Pri tom, javnosti i Vladi, makar prema onome što je javno poznato, a šta je dogovarano na tajnim i polutajnim sastancima sa Dakom Davidovićem i nekim drugim potencijalnim investitorima, niko do sada nije predstavio biznis plan, bilo kakvu analizu stanja u Željezari, cost-benefit ili neku drugu analizu”, kaže Ćorović.

On ističe da je zato Abazoviću veoma važno da nađe krivca za ono što je obećao radnicima nikšićke željezare, a što će njih, EPCG, cijeli energetski sektor u Crnoj Gori, budžet i građane Crne Gore uvesti u još dublju dubiozu u susret socijalno veoma teškoj zimi.

Čitaj još:   BOŠKOVIĆ: DRITAN POKUŠAVA DA PRESLIKA SCENARIO IZ SRBIJE U CRNOJ GORI...

“Zna dobro odlazeći premijer da se problem radnika nikšićke željezare ne rješava na ovaj način i zna dobro da ga neće riješiti na ovaj način, ali zna i da će vrlo brzo biti i suštinski bivši premijer, a da će ovaj vrući krompir predati u ruke nekog budućeg prmijera. Lako je pogoditi čije će tada ime prevareni radnici željezare držati na transprentu pored onog natpisa “PREVARA”, ističe Ćorović.

Kaže i da je svjestan odlazeći premijer i krivične odgovornosti za ono što će biti posljedica populističkog obećanja, od kojeg želi samo politički profit i zato pokušava da se izvuče iz priče oko kupovine nikšićke željezare i traži političkog krivca za to.

“To su danas mogli u javnom prenosu sa sjednice Vlade i konferencije za medije da vide radnici željezare i cijela javnost u Crnoj Gori, jer im je jasno rečeno da nije sigurno da će država kupiti akcije, da nije sigurno da će EPCG kupiti željezaru i da nije sigurno da će zadržati radnike čak i ako je kupi.

Takođe, otvoreno je i pitanje zakonitosti današnjih zaključaka Vlade, jer se prodajom 10 odsto akcija otvara mogućnost da bilo ko na tržištu kupi te akcije i na taj način postane vlasnik dijela jednog od strateški najznačajnijih resursa koje ima država Crna Gora, posebno ako se uzme o obzir energetska kriza koja se očekuje”, poručuje Ćorović.

Sve ovo, uz neprimjerene kvalifikacije koje je odlazeći premijer koji je sa nama srušio 42. Vladu Crne Gore, koja je pala zbog svog klerikalno – desničarskog političkog kursa i antievropske politike, a nakon toga uz našu podršku postao premijer, izrekao na račun mr Ervina Ibrahimovića pokazatelj su njegove poltičke nedozrelosti i nemoći te neodgovornog odnosa prema državi, ličnom i tuđem dignitetu.

Čitaj još:   TUŽNI HABER: Preselio na bolji svijet bivši as Želje i Čelika Midhat Medo Mujkić, dženaza u SARAJEVU... (foto)

“I, na kraju, odlazeći premijeru, nemojte Vi o neistinama. To je za Vas klizav teren”, zaključuje Ćorović.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more