IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAD I MUKA: Politički slijepci iz ”stare većine” dokazali da su nesposobni da vode državu…

Jedno je ipak jasno- na osnovu ponašanja političkih slijepaca iz ”stare većine”, sasvim je sigurno da su nesposobni da vode državu, kakav god bio ishod narednih etepa pregovora…

Pogubljeni politički diletanti koji sebe nazivaju pobjednicima izbora 2020. godine već danima pregovaraju oko formiranja vlade. Sinoćnji sastanak bio je samo jedan u nizu jalovih i mučnih natezanja koje je završeno bez dogovora o mandataru i sastavu vlade.

Za sad su pregovori predstavnika stare parlamentarne većine pokazali da su, po starom dobrom običaju, zapali u političku kolotečinu. U tradiciji ustanovljenoj posljednje dvije godine, ”oslobodioci” su dokazali da su nesposobni da dođu do rješenja koje bi državu izvuklo iz političke krize.

Dosadašnji tok pregovora najbolje možemo opisati riječima MUKA I JAD. Jer ako je suditi po atmosferi i nepovjerenju koje vlada među predstavnicima ”stare većine”, sve i da se formira vlada ona će biti apsolutno nefunkcionalana, možda čak i gora od katastrofalne dvije prethodne.

Jedno je ipak jasno – na osnovu ponašanja političkih slijepaca iz ”stare većine”, sasvim je sigurno da su nesposobni da vode državu, kakav god bio ishod narednih etepa pregovora.

Podsjetimo, sinoćnji sastanak predstavnika stare parlamentarne većine završen je bez dogovora o mandataru i sastavu vlade.

”Mi tražimo da pokrivamo sektor bezbjednosti i da u vladi imamo kontrolni paket sa SNP-om”, kazao je premijer u tehničkom mandatu i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović na konferenciji za medije nakon završetka sastanka sinoć u parlamentu, najavljujući da će sastanak nastaviti sjutra ujutro u 10 sati.

Čitaj još:   MILO Đukanović obratio se u UN- u: Izazovi i prijetnje multietničkoj demokratiji na Balkanu... (foto i video)

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da se to što radi Abazović zove uslovljavanje, dok je lider Demokrata Aleksa Bečić kazao da je zbog URA-e napravljen korak unazad.

Ranije juče jedan od lidera DF-a Andrija Mandić izjavio da je koalicija koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 30. avgusta na današnjem sastanku napravila veliki iskorak, ističući da su postigli visok stepen saglasnosti da mandatar bude Miodrag Lekić.

Prvom dijelu sastanka prisustvovali su lideri i funkcioneri partija “stare većine”: Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP), Aleksa Bečić (Demokrate), Dragan Krapović (Demokrate), Danilo Šaranović (Demokrate), Vladimir Joković (SNP), Dritan Abazović (GP URA), Miloš Konatar (GP URA), Zoran Mikić (GP URA), Miodrag Lekić (Demos), Goran Danilović (Ujedinjena Crna Gora), Marko Milačić (Prava Crna Gora), Maksim Vučinić (Radnička partija) i Srđan Pavićević (CIVIS).

Stara parlamentarna većina već je održala pet sastanka, ali dosad nije postigla dogovor o formiranju nove vlade i izboru skupštinskog rukovodstva.

Predsjednik Milo Đukanović danas otpočinje konsultacije s partijama o mandataru za sastav vlade, kog, prema Ustavu, mora predložiti do 19. septembra.

Čitaj još:   BIH, HAOS U SAOBRAĆAJU: Odron kod Konjica, kamioni zaglavljeni kod Јablanice...

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

MOSKVA- koga to Rusi šalju u rat: Regrutuju i one koje NE BI SMELI… (foto, video)

Bliski saradnici Vladimira Putina izrazili su zabrinutost zbog niza pritužbi Read more