IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Postignut konsenzus: MIODRAG Lekić, nijesam se samopredložio za mandatara…

istrajmo u formiranju regularne i kredibilne vlade, postignuti konsenzus među svim članovima izborne većine oko kandidata za mandatara jeste početna faza koju treba nastaviti maksimalnom ozbiljnošću i poštovanjem ustavno-demokratskih pravila, naveo je u saopštenju Miodrag Lekić.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. IX… 09: 28… Postignut konsenzus: MIODRAG Lekić, nijesam se samopredložio za mandatara…

“Kao što sam istakao na zajednickim sastancima, na kojima se nisam ni u jednom trenutku samopredlagao za mandatara, od posebnog značaja jeste izgrađivanje povjerenja u našoj koaliciji, kako bismo i na taj način mogli da ostvarimo programske ciljeve i očekivanja gradjana. U svakom slučaju, osmišljenim dogovorom političkih subjekata većine ukupan politički proces se vraća u okvire pune legalnosti i demokratskih pravila”, naveo je on

To, kako je dodao, nije bio u dovoljnoj mjeri slučaj u ranijem periodu kada su značajnu ulogu u stvaranja vlada imali različiti faktori van ustavne legalnosti suverene, pravne i sekularne drzave.

Čitaj još:   SRBI IZ FEDERACIJE BI KOD DODIKA: Vožd iz Laktaša fizički staje na barikade... (foto)

“Makar bilo teže stvarati vladu na osnovu demokratskih pravila i dogovora, pozivam kolege da poštovanjem demokratskih standarda i političke kulture istrajemo u formiranju regularne i kredibilne vlade. Spremni da se za svaki rezultat preuzme konkretna pojedinačna i kolektivna odgovornost pred građanima Crne Gore. Jer, kontrolni paket demokratije pripada jedino građanima”, naveo je Lekić.

IZVOR aktuelno.me

Dnevni horoskop za 27. septembar 2022…

Za isti dan se predviđa da Blizancima slijedi im ljubav, Read more