IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Postignut konsenzus: MIODRAG Lekić, nijesam se samopredložio za mandatara…

istrajmo u formiranju regularne i kredibilne vlade, postignuti konsenzus među svim članovima izborne većine oko kandidata za mandatara jeste početna faza koju treba nastaviti maksimalnom ozbiljnošću i poštovanjem ustavno-demokratskih pravila, naveo je u saopštenju Miodrag Lekić.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 15. IX… 09: 28… Postignut konsenzus: MIODRAG Lekić, nijesam se samopredložio za mandatara…

“Kao što sam istakao na zajednickim sastancima, na kojima se nisam ni u jednom trenutku samopredlagao za mandatara, od posebnog značaja jeste izgrađivanje povjerenja u našoj koaliciji, kako bismo i na taj način mogli da ostvarimo programske ciljeve i očekivanja gradjana. U svakom slučaju, osmišljenim dogovorom političkih subjekata većine ukupan politički proces se vraća u okvire pune legalnosti i demokratskih pravila”, naveo je on

To, kako je dodao, nije bio u dovoljnoj mjeri slučaj u ranijem periodu kada su značajnu ulogu u stvaranja vlada imali različiti faktori van ustavne legalnosti suverene, pravne i sekularne drzave.

Čitaj još:   NE NOSE SVI HEROJI PLAŠT SUPERMENA: Ovako je ASMIR Kolašinac, pomogao vozaču nakon saobraćajne nezgode... (foto, video)

“Makar bilo teže stvarati vladu na osnovu demokratskih pravila i dogovora, pozivam kolege da poštovanjem demokratskih standarda i političke kulture istrajemo u formiranju regularne i kredibilne vlade. Spremni da se za svaki rezultat preuzme konkretna pojedinačna i kolektivna odgovornost pred građanima Crne Gore. Jer, kontrolni paket demokratije pripada jedino građanima”, naveo je Lekić.

IZVOR aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more