IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROMOVIRAN ”ALMANAH NOVOPAZARSKOG SPORTA 2021”- Publikacija ili Svjedočanstvo o godini života na sportskim terenima… (foto)

U Kulturnom centru u Novom Pazaru promoviran je “Almanah novopazarskog sporta” za prošlu godinu, čiji je izdavač Udruženje sporstkih novinara iz ovog grada.

Kulturni  centar, bastion kulture u Novom Pazaru,  bio je domaćin promocije Almanaha novopazarskog sporta za 2021. godinu, što je u kontekstu manifestacija na koje je ovdašnja javnost navilka, nesvakidašnji događaj.

Autori Almanaha, koji poznavaoci sportskih prilika već sada nazivaju kniževnim draguljem i trajnim svjedočanstvom o jednom vremenu su novinar Fehim Karišik i fotoreporter i dopisnik Sportskog žurnala Senad Senko Župljanin.

Promociji je prisustvovao i sportski novinar Miljan Minić, čovjek čije znanje u sportskoj oblasti ozbiljno prevazilazi sjećanja kreatora brojnih rezultata I sve sve zvanične statističkr podatke.

Jedan od autora  Almanaha novopazarskog sporta Fehim Karišik  istakao je da je ideja o ostavljanju traga nastala u trenutku kada su ovdašnji sportisti počeli da postižu vrhunske rezultate.

Almanah je štampan u 160 primjeraka, a sadrži oko 1.800 tekstova različitog profila, sa oko 400 fotografija, čiji je autor Senko Župljanin.

Promociji  su prisustvovali predstavnici sportskih klubova iz Novog Pazara, te ljubitelji novopazarskog i sporta uopšte.

Uz Karišika, ogroman doprinos pripada Župljaninu koji je autor svih fotografija sa sportskih događaja, kao i sportskom novinaru Miljanu Miniću koji je dao veliki doprinos svojim novinarskim izvještavanjima.

– Zadovoljstvo je bilo vidjeti ovoliki broj ljudi koji se bave sportom. To znači da smo sa Almanahom pogodili pravu stvar. Ovo je jedan historijski trenutak za sport u Novom Pazaru, jer  prvi put u historiji ovog grada neko na ovaj način tretira sport.

Usresredili smo se na samo jednu, 2021. godinu, jer smo tražili putanju koja je nekako najbolja i mislim da smo sa tih 1800 i više tekstova i sa tih preko 400 fotografija na neki način od januara do decembra prikazali sportski život Novog Pazara i rezultate, kako klubova, tako i pojedinaca. Nastavljamo dalje, jer smo viđeli da je ovo fenomenalna stvar- kazao je Fehim Karišik.

Čitaj još:   Nikola Samardžić: DRITAN Abazović ima značajnu ulogu u kreiranju opšteg nereda u regionu...

Autor fotografija Senko Župljanin ističe da je cijeli  njegov život i višedecenijski rad ovakvom publikacijom dobio na značaju, jer sportski novinari i reporteri žive za ovakve trenutke.

– Radili smo na Almanahu  predstavljajući prediod od godinu dana, ali je publikovano mnogo više od toga. U Alamanahu je cijeli život, najkraće ispričana priča našeg zalaganja da promovišemo sport. U ovom časopisu ima puno tekstova, ima mojih 400 autorskih fotografija sa 400 različitih događaja...

Svaku fotografija prati adekvatan tekst i autentična je. Ako je bio boks meč, fotografija je sa tog boks meča, ako je fudbal fotografija je sa dog događaj , jer sam ja sve to pratio, na terenima živio I momente bilježio okom aparata. Danas konačno mogu reći da sam presretan kazao je Senko Župljanin.

Tom prilikom odano i posebno priznanje svim sportskim novinarima, kao i svim medijima iz Novog Pazara što su dali svoj doprinos u kompletnom sportskom izvještavanju, uz poruku da će svaki budući Almanah govoriti o uspjesima i predanom radu sportskih novinara na terenu.

U foajeu Kulturnog centra promovisan je “Almanah novopazarskog sporta” za prošlu godinu, čiji je izdavač Udruženje sportkih novinara iz Novog Pazara.

– Obuhvaćeni su svi sportski događaji iz 2021. godini. U ovom delu nalazi se 1800 tekstova, a sve je štampano u boji zahvaljujući gradu Novom Pazaru i biznismenu Nedžadu Dragolovčaninu. Ovo je istorijski događaj za Novi Pazar. Obeležili smo prošlu godinu, a spremamo almanah i za sledeću godinu. Ideja je da pripremimo knjigu o deset najuspešnijih godina novopazarskog sporta – rekao je Karišik.

Autor  fotografija autora Senada Senko Župljanina  rekao da je ostvario sve svoje dečačke snove.

– Najpre sam pre nekoliko godina ostvario prvi dečački san, kada sam održao promociju svojih sportskih fotografija. Drugi dečački san bila mi je upravo ova knjiga. Zajedno sa kolegama radio sam od početka do kraja, a posebno sam se bavio fotografijama. Preko 400 fotogtafija je u ovoj knjizi.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: U stanu nađen mrtav muškarac, tijelo je bilo u fazi raspadanja... (foto)

Pored obaveza na poslu u Odeljenju za informisanje, stigao sam da ispratim sve sportske događaje. Nije bilo lako ali volim svoj posao i našu čaršiju pa mi ništa nije teško- rekao je Župljanin i dodao da je “Almanah novopazarskog sporta -ostavljen mlađim naraštajima.

DUBOK TRAG U SPORTSKOM ŽURNALU

Jedan interesantan podatak sva trojica aktera ove price i FehimMiljan i Senko su ostavili dubok trag na stranicama Sportskog žurnala prva dvojica nekada a Senko i dan danas uspješno izvještava sa svih sportskih događaja iz Novog Pazara.

izvor: sportskizurnal.rs

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more