IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: Nikšić je grad koji je uvijek baštinio vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio…

Budućnost Nikšića, kaže Đukanović, treba da bude utemeljena na odgovornom društvenom ponašanju, posvećenosti vrhunskim rezultatima, prožeta pravičnošću, solidarnošću, tolerancijom i brigom prema svakom građaninu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra – Dana Opštine, svim građankama i građanima Nikšića, odbornicima i predsjednicima Skupštine i Opštine.

“Današnji praznik determiniše vrijednosti slobode koja je građanska matrica crnogorskog društva, posebno prepoznata u gradu čije su šćeri i sinovi nesebično na oltar njenog vjekovnog očuvanja prinosili svoje živote. Nikšić je grad koji je uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio sa drugima, valorizujući na taj način bogatstvo različitosti koje krasi Crnu Goru”, istakao je Đukanović.

Budućnost Nikšića, kaže Đukanović, treba da bude utemeljena na odgovornom društvenom ponašanju, posvećenosti vrhunskim rezultatima, prožeta pravičnošću, solidarnošću, tolerancijom i brigom prema svakom građaninu.

“Vođeni principima demokratije, moramo nastaviti graditi društvo jednakih šansi, doprinoseći evropskoj perspektivi savremene Crne Gore”, istakao je Đukanović.

Čitaj još:   KO JE PAZARAC KOJI ZA PAR SATI NUDI VIKI 30.000€ da mu PJEVA...

To su, dodao je on, temelji na kojima smo i postigli sve uspjehe, obnovili nezavisnot, učlanili se u NATO, postali najnapredniji kandidat za ulazak u porodicu evropskih naroda i razvili održiv sistem ekonomskih i demokratskih institucija.

“Uvjeren da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i dati značajan doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Nikšića, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović.

izvor: aktuelno.me

MILO Đukanović: Rožajci nikad nijesu dozvolili da se sklad suživota poremeti…

Rožajci nikad nijesu dozvolili da se sklad suživota poremeti ni Read more