IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE TOTALNI PREOKRET: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Dnevna temperatura od 15 do 20 C, na jugu do 24 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 17 C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 18. IX… 08: 47…  STIŽE TOTALNI PREOKRET: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme, dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom…

Vjetar u Bosni slab zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 24 stepena Celzijusova, u Sarajevu oko 17.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u ponedjeljak će u Bosni biti oblačno vrijeme sa kišom.

Tokom poslijepodneva prestanak padavina i razvedravanje u sjevernim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. U Hercegovini sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslijepodne se očekuje kiša. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od šest do 11, na jugu do 13, a dnevna od 12 do 18, na jugu 22 stepena.

nedelja, 18.09.2022. godine
Tmurno vrijeme, praćeno padavinama uslovljava nepovoljnu biometeorološku prognozu, pri tome uz lošiju opštu sliku na jugu i jugozapadu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, dekoncentracije. U drugom dijelu dana, usljed preovladavajućeg sjevernog strujanja, osjet hladnoće biće izraženiji.

Čitaj još:   Još malo pa gotovo: MESUT Ozil se odrekao puno toga za čiste papire i ugovor u Feneru... (foto i video)

ponedjeljak, 19.09.2022. godine
Mada će nastupiti djelimična stabilizacija, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, izraženije tokom prijepodneva. Tmurno i prohladno vrijeme, uz povećan sadržaj vlage u zraku, loše će djelovati na hronične bolesnike, koji bi trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Drugi dio dana topliji i ugodniji, sa sunčanim intervalima.

U utorak pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne sa maglom ili niskim oblacima. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 13, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 stepena C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne lokalno pljuskovi su mogući ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 17, na jugu do 22 stepena.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje poslijepodne. U Hercegovini sunčano. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 23 stepena C.

Čitaj još:   DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana...

IZVOR iBalkan.net

DANAS PADA SLABA KIŠA: Vrijeme u narednih nekoliko dana…

DANAS U jutaranjim satima i prijepodne sa slabom kišom, ponegdje Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more