IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U KREMLJU: Putin se obraća okruženju, čeka li planetu totalni rat… (foto, video)

Svijet je čekao, ali nije dočekao obraćanje predsjednika Rusije Vladimira Putina, koje je po informacijama koje dolaze iz Moskve, odgođeno za srijedu...

MOSKVA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 21. IX 00: 35… HAOS U KREMLJU: Putin se obraća okruženju, čeka li planetu totalni rat… (foto, video)

Putinovo TV obraćanje, prvo od 24. februara i početka agresije na Ukrajinu, bilo je predviđeno za 19 sati. No, to se očigledno neće desiti večeras i svijet može odahnuti, barem nakratko. Analitičari su očekivali da će Putin govoriti o najavljenim referendumima u okupiranim regijama, njihovom pripajanju Rusiji, mogućoj općoj mobilizaciji, proglašenju rata…

Sergej Markov, ruski politički analitičar koji je bio Putinov savjetnik, kaže da je njegovo obraćanje naciji odgođeno za sutra, piše Sky News.

S druge strane, urednica portala Russia Today Margarita Simonyan samo je napisala na Telegramu – Možete na spavanje.

Čitaj još:   DRAMATIČNO U MOSTARU: Opljačkali dvije benzinske pumpe, bježali prema Konjicu...

Putinov propagandni medij Russia Today sklonio je najavu govora sa svoje web stranice, a kažu i da ruski mediji javljaju da se glasnogovornika Kremlja Dmitrija Peskova “ne može dobiti”.

Vladimir Solovjev, jedan od najpoznatijih Putinovih propagandista na prorežimskoj državnoj televiziji Rusija 1, na svom je Telegramu objavio “sutra”. Sličnu informaciju objavilo je još nekoliko propagandista bliskih Kremlju.

izvor iBalka.net

ŽELJKO Komšić: Da sam na Čovićevom mjestu ne bih prijetio krvlju… (foto, video)

Kandidat koalicije Demokratska fronta- Građanski savez za Predsjedništvo BiH i Read more