IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DETALJI HAPŠENJA U ISTANBULU zbog likvidacije VUKOTIĆA: Uhapšeno dvanaest osoba, RADIVOJA Živkovića terete za …

Za sada nije poznato ko je direktni izvršilac ubistva. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Dvanaest osoba označenih kao članovi kavačkog klana na čelu sa Radojem Živkovićem koji uhapšeni su 16. Septembra u Turskoj zbog sumnje da su likvidirali vođu škaljarskog klana Jovana Vukotića (42) u istanbuskom naselju Šišli, piše turski portal Ahaber.

Odjeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Vukotić, koji je ilegalno ušao u Tursku, stradao je 8. septembra u oružanom napadu dvojice napadača na motoru u istanbulskoj četvrti Šišli, dok su njegova supruga, dijete i vozač preživjeli napad.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je vođa kriminalne organizacije Radoje Živković, preko svojih veza u Turskoj.

U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Prema pisanju portala Ahaber, tokom pretresa osumnjičenih zaplijenjeno je 11 lažnih osobnih iskaznica, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

Iz Generalnog direktorata za bezbjednost saopštili su da je Policijska uprava Istanbula za borbu protiv organizovanog kriminala i obavještajna služba počela opsežnu studiju u vezi sa ubistvom Vukotića I došla do rezultata.

Čitaj još:   TLO U BIH PONOVO PODRHTAVA: Zemljotres pogodio centralnu Bosnu-KAKANJ... (foto)

Nikšićanin Radoje Živković (36), koji je u bio bjekstvu, dovodi se vezu sa ubistvom Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica, na grčkom ostrvu Krf 2020.

Operativni podaci crnogorske policije pokazuju da je Živković, zvani Žuti, direktno povezan sa ubistvom Kožara i Hadžića, Živković je označen kao član kavačkog klana koji predvode Kotorani Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan.

Za njim je raspisana potjernica zbog optužbe da je kao pripadnik kavčana učestvovao i u ubistvu Milete Radulovića, zvanog Kapetan, iz Kragujevca, u decembru 2020. godine ali i da je direktno učestvovao u ubistvu Baranina Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića u oktobru te godine.

Za sada nije poznato ko je direktni izvršilac ubistva. Na Vukotića je pucano sa motora. Ispaljeno je pet hitaca, od kojih su ga pogodila četiri.

Vukotić je bio u bjekstvu, a crnogorski pravosudni organi su prije godinu raspisali potjernicu za njim.

Vukotić je tri puta, prema navodima istrage, bio meta kavačkog klana.

Čitaj još:   BUDVA, ČEKALE KAFU, POLA SATA, VRŠILE PRITISAK NA KONOBARA: Dobile odgovor i momentalno zaćutale...

kompletan tekst na http://vijesti.me

izvor: vijesti.me