IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bulatović: Pokrenućemo postupak za razrješenje MILA Đukanovića- nije ispoštovao USTAV…

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović poručio je da predsjednik države Milo Đukanović nije ispoštovao Ustav jer “predsjednici Demosa, Radničke partije, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore kod njega nijesu pozvani na konstulacije”.

On je rekao da je to dovoljno da se zna da je “Milo Đukanović prekršio Ustav i da nasiljem pokušava da obnovi vlast”, te saopštio da su podnijeli  postupak za njegovo razjrešenje radi utvrđivanja povrede Ustava.

– Obavještavam vas i da ova Skupština ako dosegne 41, a hoće jer će svi koji su potpisali da lider Demosa Miodrag Lekić bude mandatar, će braniti Ustav i suverenitet Crne Gore koji je pokušajem državnog udara Mila Đukanovića ugrožen – poručio je Bulatović na sjednici devetog vanrednog zasijedanja Skupštine.

On je rekao da može doći do podjela i sukoba “zato što Đukanović želi silom da opstane na vlasti”.

Čitaj još:   MILO Đukanović, o odlazku IVANE Mrvaljević: Pamtiću je, kao veliku umjetnicu posvećenu profesiji i Crnoj Gori... (foto, video)

– Odbrana ustavnog poretka je svetinja za DF. Zato smo pokrenuli postupak za njegovo razrješenje kako bi se preispitalo da li je on prekršio Ustav – rekao je Bulatović.

On je dodao da od Đukanovića traže da ne podiže tenzije, te poručio da se DF ne plaši izbora.

Kazao je da će poslanici DF- a biti uzdržani kada se bude glasalo o OIK Zeta.

– Glasajući protiv značilo bi da ne želimo opštinu Zeta. Mi želimo, ali ne ovako. Pobijediće DF u Zeti – poručio je Bulatović.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more