IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ranko Đonović: Izbori su jedino moguće rješenje, MILO Đukanović povukao potez koji je u skladu sa Ustavom

Izbori su ne samo najbolje, nego i jedino moguće rješenje, ocijenio je politički analitičar Ranko Đonović u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Politička situacija u Crnoj Gori je, kaže, prilično komplikovana i ponekad izgleda da je jedinstvena u svijetu.

“Đukanović je povukao jedini potez koji je bio u skladu sa Ustavom, sve drugo bi bilo protivustavno”, naglašava Đonović.

Smatra da bi bilo protivustavno i da ponovo razgovara sa onim dijelom političkih grupacija koje nijesu htjele da dođu da razgovaraju u predviđenom roku, u kojem je trebalo predati 41 potpis podrške za mandatara.

“Demokratski front krivi Đukanovića i računaju da bi rušenjem Đukanovića lakše razbili njegovu partiju, ali i da bi Crnu Goru poveli onamo đe su naumili ‘90-e, u srpski, pa onda ruski svet”, navodi Đonović i dodaje da je Crna Gora prilično posrnula, ali i da bi se mogla brzo vratiti kada bi porazila tu politiku.

“Dritan hoće i sa četnicima i sa ruskim vukovima i sa škaljarcima, a neće s DPS-om. Abazovića slavi Vučić, najveći neprijatelj Crne Gore, Raković i Matija Bećković i svi nepopravljivi srpski nacisti. Ni od jednog pravog intelektualca nema podršku – kao što su Sadžakov i Bešlin”, navodi Đonović.

Čitaj još:   STRAŠNO ĐORĐE DAVID: Prvi put u životu sam u BOLNICI, kašalj je stravičan! (foto)

Međutim, ističe, Crna Gora je imala i težih trenutaka – okupirali su je i nestajala je, ali smo se uvijek vraćali.

“Smatraju da je demokratija pravo da ukinu demokratiju, da je njihova sloboda pravo da ograniče našu – uz Dritana izdajnika i Srbiju i 50 štampanih i elektronskih medija iz Srbije. Koja bi to država dozvolila? Kad to nijesu do sad zabranili, neće ni sad. Sad će zabranjivati vaš program”, kaže Đonović.

Navodi da odlazeća vlast misli da “nema građane nego ovce kojima može da proda sve što hoće”.

“Građani Crne Gore će im pokazati da to nijesu, jer su znali da opstanu i odbrane državu prethodnih 1000 godina, pa će znati i da se odupru i Dritanu i njegovim sljedbenicima”, zaključuje Đonović.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more