IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA TUGUJE: NA AHIRET PRESELIO JONUZ Smailović, DOBAR INSAN, PARTRIOTA, SIMBOL POVRATKA I BORBI PROTIV ZABORAVA… (foto, video)

Čovjeku kojeg su svi poznavali, insana, patriotu, simbolu povratka i Bratunca Junuzu Smailoviću danas je klanjana dženaza.

Junuz je jedan od onih koji su preživjeli genocid u Srebrenici a svoje iskustvo preživljavanja na trasi Marša smrti podijelio je kroz projekat „Životi iza polja smrti“.

Junuzova priča će ostati trajno sačuvana u usmenoj historiji Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari za generacije koje nisu imale priliku upoznati ovog čovjeka.

Njegov doprinos u borni protiv zaborava ostavio je poseban pečat zbog kojeg će mu naredne generacije biti zahvalne.

Njegovi prijatelji i poznanici danas su ispratili Junuza na bolji svijet a kako su kazali u sjećanju će im uvijek ostati.

  • Većini nas će mnogo nedostajati, ali ćemo ga se uvijek sjećati i prepričavati anegdote s njim.
Čitaj još:   DUŠKO Bajević, objavio spisak igrača za Sjevernu Irsku... (foto)

Priču Junuza Smailovića iz projekta „Životi iza polja smrti“ pogledajte OVDJE.

izvor: hajat.me

UŽASI U DOHI: Vanja Milinković- Savić umalo “udavio” Džaku- evo kako se Srbija oprostila od Mundijala u Kataru… (foto, video)

GDE SI POŠAO CRNI DŽAKA? Vanja umalo udavio albanskog fudbalera Read more

Čitaj još:   EMINA, PRIJE 28 GODINA, RODILA ZDRAVE BLIZANCE, UPISALI JOJ ABORTUS: Poslije 11 godina opet rodila blizance i dobila haber da su prvi živi, konačno pronađeni i SVJEDOCI... (foto)