IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS- PALA ŠESTEROČLANA GRUPA DILERA: Četiri HRVATA, MAKEDONAC I SRBIN… (foto, video)

Policija razotkrila je šestočlano zločinačko udruženje čije članove, među kojima su Makedonac i Srbin tereti da su od septembra prošle godine krijumčarili heroin i potom ga prodavali na narkotržištu…

PULA: Hrvatska, Crna Hronika, vijesti, subota, 24. IX- 22: 35… UŽAS- PALA ŠESTEROČLANA GRUPA DILERA: Četiri HRVATA, MAKEDONAC I SRBIN… (foto, video)

Prošvercali su više od četiri kile heroina

Osumnjičeni su heroin nabavljali na području jedne od zemalja jugoistočne Evrope te su ga krijumčarili na područje tri hrvatske županije u kojima su po policijskoj sumnji u prodaju stavili najmanje 4.2 kilograma heroina, a prilikom hapšenje od njih je zaplijenjeno 3.9 kilograma.

Za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja policija sumnjiči 43-godišnjeg državljanina Sjeverne Makedonije, 59- godišnjeg državljanina Srbije i četvoricu hrvatskih državljana u dobi od 66, 49, 47 i 42 godine. Prema neslužbenim podacima još se traga za 42-godišnjim hrvatskim državljaninom.

  • Djelovali su udruženo, svako u svojoj ulozi nabave, prodaje, čuvanja, posredovanja u kupoprodaji, nuđenja na prodaju ili prenošenja droge radi prodaje, te same prodaje”, kažu u policiji.
Čitaj još:   NEČUVENO: Bračnom paru ODUZETO DIJETE, razlog sumanut- Reagovala premijerka!

Zaradili su najmanje 80 hiljada eura

Višemjesečno kriminalističko istraživanje nad šest osoba istarska policija provela je u saradnji s kolegama iz zagrebačke i splitsko-dalmatinske policije te Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a u koordinaciji s USKOK- om.

Trojica osumnjičenika uhapšena su na zagrebačkom, te po jedan na istarskom i splitsko-dalmatinskom području, a u pretrazi njihovih domova i vozila, uz 3.9 kilograma heroina pronađen je i novac za koji se sumnja da potiče od preprodaje droge.

Na prodaji 4.2 kilograma heroina zaradili su najmanje 80.000 eura koje su međusobno podijelili, saopćio je USKOK koji je na temelju krivične prijave istarske policije donio rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika i za njih zatražio određivanje istražnog zatvora.

BONUS VIDEO: Republika na Vidikovcu gdJe su uhapšeni dileri heroina!

izvor Hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more