IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA AHIRET preselio JUSUF ef. Đoković, bivši MUFTIJA Islamske zajednice u CRNOJ GORI…

Nekadašnji muftija Islamske zajednice u Crnoj Gori Jusuf ef. Đoković, preselio je na ahiret u 76. godini, saopćeno je iz IZ Crne Gore. 

Porodica će primati hatar u novoj hatarhani u Dinoši, danas od 12 do 16 sati kada će se obaviti i dženaza.

Muftija Jusuf Dokaj je rođen 18.11.1946. u Dinoši. Potiče iz ugledne porodice, od oca hadži Bećira i majke hadži Šerife hanume, rođene Bećović.

Četiri razreda osnovne škole završio je u Dinoši. Dalje školovanje nastavio je u Prištini u Alaudin medresi. Nižu i srednju medresu završio je 1967. godine. Potom je studirao na Bagdadskom univerzitetu, smjer Arapska književnost i šerijatsko pravo. Diplomirao je 1972. godine.

Po odsluženju vojnog roka 1973. godine, u Beogradu je postavljen za imama Bajrakli džamije, i to od 1974. do marta 1975. godine. Od aprila 1975. do juna 1975. godine radio je u Libijsko arapskoj džamahiriji.

Čitaj još:   NASTAVLJA SE AGONIJA NA PEŠTERİ: Nusretova rođaka, otkrila nove detalje- “Otac je ćerki zabranio da dođe na dženazu”... (foto)

Krajem juna 1986. primljen je u Starješinstvo Islamske zajednice u Crnoj Gori, na mjesto vjersko-prosvjetnog referenta do 1998. godine. Tada je postavljen za muftiju muslimana u Crnoj Gori. Funkciju muftije obnašao je do 30.12.2011 godine kada se penzionisao.

Molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da se smiluje njegovoj plemenitoj duši i da ga obilato nagradi za sve što je učinio tokom godina provedenih u službi Islama i Islamske zajednice u Crnoj Gori, saopćeno je

izvor: gradskiportal.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more