IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SKANDAL NAD SKANDALIMA- Mostarski medij: “Napustite muslimansku reprezentaciju koja igra pod zastavama s ljiljanima” (foto, video)

Zar da Hrvat nastupi u ovakvom ambijentu gdje se ističu zastave muslimanske vojske pod kojim su pobijeni toliki Hrvati, piše u tekstu…

MOSTAR: Regija, Sport, vijesti, ponedeljak, 26. IX- 08: 35… SKANDAL NAD SKANDALIMA- Mostarski medij: “Napustite muslimansku reprezentaciju koja igra pod zastavama s ljiljanima” (foto, video)

Mostarski portal ABC mišljenja je da su najvatreniji navijači BiH priredili “veliku i sramotnu koreografiju” uoči početka utakmice između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

– Preko cijele tribine BH Fanaticosi priredili su “užasno sramotnu koreografiju ljiljanima tzv. ratnim zastavama muslimanske vojske – napisao je mostarski portal, uz napomenu da u tekstu ispod zastave s velikim ljiljanom piše “Vječno cvjetaj u inat dušmanima”.

Portal tvrdi i da je na startu utakmice stadion Bilino Polje “zagrmio” porukom “Vico ped…”, što je jasna poruka upućena predsjedniku Nogometnog saveza BiH Vici Zeljkoviću.

Čitaj još:   DPS: Nema društvenog pomirenja dok Kovačević ne ode sa funkcije predsjednika Opštine NIKŠIĆ... (foto, video)

– Zaista bi se svaki Hrvat i Srbin trebali zapitati šta rade u muslimanskoj reprezentaciji BiH? Ovo je skandalozna sramota! Zar da Hrvat nastupi u ovakvom ambijentu gdje se ističu zastave muslimanske vojske pod kojim su pobijeni toliki Hrvati (Uzdol, Grabovica, Doljani, Buhine kuće još stotine drugih).Treba jasno napomenuti da navijači sa ovakvim zastavama ne mogu ući ni na jedan stadion hrvatskih ili srpskih klubova u BiH, piše ABC portal koji na kraju teksta apeluje na nogometaše hrvatske nacionalnosti da napuste reprezentaciju BiH…

BONUS VIDEO: Crnogorska himna na stadionu “Bilino Polje” u Zenici…

IZVOR Sport.ba