IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Putin gubi elitne jedinice: Vidjet ćete koliko su Ukrajinci prodrli za samo ČETIRI SATA… (foto, video)

Na Tviteru je objavljena mapa na kojoj se vidi kojom se brzinom situacija mijenja u Hersonu i koliko su duboko ukrajinske prodrle za samo četiri sata…

KIYEV: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 05 X- 00: 34… Putin gubi elitne jedinice: Vidjet ćete koliko su Ukrajinci prodrli za samo ČETIRI SATA… (foto, video)

Ukrajinske snage su u predhodna dva dana oslobodile više dijelova zemlje od ruskih okupatora, idući i to redom nastavljaju da ih potiskuju na istoku nakon uspješnog oslobođenja strateški važnog grada Limana, na jugu, gdje su, izgleda, Ukrajinci uspjeli da se probiju. Ruske odbrambene linije zapadno od same rijeke Dnjepar u Hersonskoj oblasti.

Ovu vijest je danas potvrdio „Institut za proučavanje rata”, dodajući da Ukrajinci u tim bitkama pobijedili najelitnije ruske trupe, što je još jedan udarac kojem se Putin nije nadao.

Čitaj još:   UŽASNA TRAGEDIJA: Bježao od policije, PROŠAO KROZ CRVENO i zakucao se u autobus... (foto)

Čak je i Ministarstvo odbrane Rusije priznalo da stvari ne idu onako kako je Moskva zamislila, pa je njihov portparol Igor Кonašenkov rekao:

“Nadređeni neprijateljski tenkovi uspjeli su da prodru duboko kroz naše odbrambene linije u Hersonskoj oblasti”

Na Tviteru je objavljena mapa na kojoj se vidi kojom se brzinom situacija mijenja u Hersonu i koliko su duboko ukrajinske prodrle za samo četiri sata.

izvor Objektiv.rs

Evo zašto cijeli svijet kupuje ZLATO… (foto, video)

Zlato je nerijetko kroz istoriju bilo simbol moći, luksuza i blagostanja. Read more